URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

DRAGOBETELE A SĂRUTAT FETELE, LA CĂLĂRAȘI

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini străvechi. Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci şi transformat ulterior într-un protector al tinerilor şi patron al iubirii. Urmând firul anumitor legende populare, se pare că Dragobete (numit şi “Cap de primăvară”, “Năvalnicul” sau “Logodnicul Păsărilor”) nu era nimeni altul decât fiul babei Dochia, un flăcău extrem de chipeş şi iubăreţ, care seducea femeile ce îi ieşeau în cale. Dragobete a rămas însă până în ziua de astăzi ca simbolul suprem al dragostei autohtone.

Joi, 24 Februarie, călărășenii au sărbătorit ziua Dragobetelui, ziua dragostei și la Călărași, împreună cu Tineretul Social Democrat (TSD).

Îmbrăcați tradițional și pregătiți cu plăcinte și răcoritoare tinerii au invitat cuplurile de toate vârstele să ofere o definiție a dragostei și a secretului longevității ei, aceștia, urmând a fi răsplătiți cu o fotografie la minut și cu posibilitatea participării la un concurs. Participanții au trebuit să intre pe pagina de Facebook TSD Călărași, să dea like și să eticheteze persoana iubită iar în acest fel, îndrăgostiții au devenit potențialii câștigători ai unei excursii la munte, unui voucher în valoare de 500 lei sau 3 cine romantice.
Îndrăgostiții participanți pot urmări pagina de Facebook TSD Călărași, pentru a afla dacă sunt câștigătorii vreunui premiu.

Continue Reading
La Top