URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DOUĂ ȘCOLI DIN CĂLĂRAȘI ȘI-AU DESCHIS PORȚILE PENTRU VIITORII ELEVI

Astăzi, 23 martie 2022, două școli din Călărași și-au deschis porțile pentru micii preșcolari care vor urma în acest an să pășească cu emoții în tainele școlii. Este vorba despre Școala Gimnazială Mihai Viteazul și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu. Cu emoții zeci de copii, dar și părinți, au fost primiți de către cadrele didactice din cadrul instituțiilor cu brațele deschise.

“Suntem foarte încântați că am reușit să deschidem fizic porțile școlii nu numai pentru copii cât și pentru părinți. Astăzi a avut loc o prezentare a școlii care se adresează în primul rând clasei pregătitoare, copiilor care au șase ani și celor care sunt mai micuți cu un an, care se pregătesc anul viitor să vină la școală. Toți învățătorii au fost aici pentru a  pregăti viitorii elevi să fie educați. Toți am fost emoționați. Șase clase au fost aranjate pentru acest eveniment, învățătorii au explicat părinților despre ceea ce se va întâmpla în decursul acestui proces de înscriere. Astăzi a fost o zi de veselie la noi în școală, o zi plină și încărcată de bucurie. Vrem ca părinții să își lase copiii cu încredere deoarece aici vor fi în siguranță, aici vor primi toate noțiunile necesare pentru dezvoltarea acestora, suntem o școală de top, promovăm tot ceea ce este bun”, a declarat pentru Canal Sud, Ancuța Antoaneta Brașoveanu director al Școlii Mihai Viteazul Călărași.

Am urmărit întreaga activitate a micuților și tot ceea ce s-a întâmplat în decursul acestei vizite.

Colegii lor mai mari i-au întâmpinat pe cei mici cu multă căldură sufletească. Mediul cald și primitor a ajutat micuții să treacă peste emoțiile acestei zile.

“Eu i-am așteptat pe noii mei colegi cu drag, mie îmi place la școală, am venit să îi învăț pe cei mici, îmi plac copiii mici, sperăm să le placă și lor la școală. Dacă aș fi profesor i-aș sfătui să nu le fie teamă, vrem să îi invățăm, este bine la școală și dacă vor învăța vor ajunge oameni mari”, a povestit un elev din clasa a treia.

Doamna Aura Ciochinaru coordonează o clasă de a patra și așteaptă clasa pregătitoare “Noi suntem foarte bucuroși, copiii vin la noi la școală, ne aleg pe noi dintre celelalte școli vecine, suntem o școală cu renume cu rezultate foarte bune la olimpiade. Îi așteptăm pe părinți să vină la înscrierea oficială”.

“Am venit cu gânduri bune deoarece știm că aici vor fi educați și cu siguranță vor avea ce învăța, am fost primiți cu multă căldură sufletească”,a relatat o bunică.

“Astăzi am vizitat școala aceasta deoarece noi suntem apropiați de această instituție, mulți copii din cadrul gradiniței noastre s-au înscris aici, părinții aduc doar recomandări bune pentru această școală. Copiii se simt bine, sunt dezinvolți și sunt încântați”, ne-a declarat doamna directoare a Grădiniței Step by Step din Călărași, Elena Simion.

“Am primit cu nerăbdare copiii, așteptăm ca în fiecare an să ne pașească pragul o mulțime de părinți și copii pentru a le prezenta școla noastră. De ani de zile primim copiii cu nerăbdare și cu mult drag. Am multe emoții, eu anul viitor voi avea grupă pregătitoare, dar de fiecare dată am venit să susținem colegele care vor avea clase pregătitoare. Părinții au fost întotdeauna aproape de școală, am întâlnit sprijin, avem o bună colaborare cu ei. Generațiile trecute, copiii erau mai timizi, erau mai emoționați, acum sunt foarte dezinvolți, deoarece ei sunt obișnuiți cu ceea ce se întâmplă, ei ajung în instituții de învățământ de la doi ani și de aceea ei se acomodează foarte bine în colectiv”,  ne-a afirmat Elena Alexandru învățător al Școlii Gimnaziale Mihai Viteazul cu o vechime de peste 30 de ani.

“În acest moment calendarul oficial pentru înscriere nu a apărut, nu avem o zi clară, suntem pregătiți pentru înscriere, domnii învățători păstrează legătura cu părinții. Elevii au venit împreună cu doamnele educatoare să cunoască școala, să se pregătească, să vadă dacă le place la noi la școală”, ne-a afirmat doamna directoare Ancuța Antoaneta Brașoveanu în timp ce vizitam clasele pregătite pentru vizita celor mici.

Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” și-a deschis larg porțile pentru viitorii școlari și nu numai, au organizat eveniment adresat în egală măsură atât părinților cât și publicului larg.


“Pentru părinți a fost un prilej bun să primească răspunsuri la toate întrebările, curiozitățile, preocupările legate de școala noastră.

Planul de școlarizare aprobat de Inspectoratul Școlar cuprinde un număr de cinci clase pregătitoare și cadrele didactice care vor preda la aceste clase pregătitoare sunt titularele școlii cu putere de muncă și experiență.

În ceea ce privește oferta educațională a școlii, putem spune că organizăm program afterschool, discipline opționale care țin cont de nevoile copiilor, pe teme de actualitate, educație financiară, limbi străine, de asemenea avem si clase cu program suplimentar de muzică, copiii vor învețe să cânte la pian, chitară, vioară.
Sperăm că a fost un eveniment de succes, atmosferă plăcută, relaxantă, copii motivați și îi așteptam cu drag și încrezători”
, ne-a declarat Flori Chipailă, Profesor Învățământ Primar.

Continue Reading
La Top