URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

DOUĂ NOI SCHEME DE SPRIJIN PENTRU AGRICULTORI

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a notificat la Comisia Europeană două scheme de sprijin excepțional, în urma cărora sectoarele vegetal și zootehnic vor beneficia de 51.590.649 de euro.

În data de 30 iunie 2022, MADR a transmis, către Comisia  Europeană, o notificare cu privire la măsurile pentru care se acordă ajutoarele excepționale, sectoarele beneficiare, condițiile de eligibilitate, precum și valoarea sprijinului suplimentar alocat de la bugetul național, în baza prevederilor art. 3 lit. a) din Regulamentul delegat (UE) 2022/467 al Comisiei din 23 martie 2022. Astfel, România va beneficia de 51.590.649 euro, din care 25.490.649 euro, fonduri europene, iar suma alocată de la bugetul național este în valoare de 26.100.000 euro.

În sectorul vegetal, ajutorul excepțional se acordă sub forma unei scheme de susținere financiară, pentru suprafețele cu plantații pomicole pe rod și/sau cu arbuști fructiferi și/sau cu vii cu struguri pentru vin.

În sectorul zootehnic, ajutorul excepțional se acordă pe baza unei scheme de susținere financiară, producătorilor agricoli, crescători de animale, pentru susținerea activității de creștere în sectoarele suin și avicol, în anul 2022.

Sursa foto: realitateadebacau.net

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top