URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DOSAR PENAL PENTRU INCENDIEREA DEȘEURILOR

Două persoane cercetate de politiștii ialomițeni pentru incendierea deșeurilor.

În fapt, polițiștii de investigarea criminalității economice, cei din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și cei de ordine publică, alături de reprezentanții Gărzii de Mediu Ialomița au constatat în cadrul unei acțiuni derulate pe raza comunei Andrășești, faptul că două persoane, de 53 și 34 de ani, din localitate, care în perioada 13 – 14.05.2023 au dezmembrat două autoturisme și au incendiat pneurile și componentele din material plastic de la acestea, pe un teren aparținând domeniului public.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru „incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect”, faptă prevăzută și pedepsită de art.66 alin.1 lit.e) din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Conform legislației în domeniu, constituie deșeu orice substanță sau obiect pe care deținătorul le aruncă sau are intenția sau obligația să le arunce.

Totodată, reprezentanții Gărzii de Mediu au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru dezmembrarea neautorizată a autovehiculelor.

Cetățenii persoane fizice trebuie să știe că sunt interzise și pedepsite ca infracțiuni incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect, îngroparea deșeurilor, dar și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top