URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DOSAR PENAL PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 26 august a.c., în jurul orei 18:37, pe D.N. 21, în afara localității Constantin Brâncoveanu, din județul Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Călărași au depistat un autoturism, condus de un tânăr, de 21 de ani, ce rula cu o viteză de 186 km/h.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/L alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, pentru a-i fi recoltate mostre biologice.

În urma verificării în bazele de date, a rezultat faptul că tânărul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvărșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centru de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

,,De asemenea, reamintim faptul că din data de 07 iulie a.c., a fost introdusă o modificare a Codului Penal, cu privire la înăsprirea pedepselor aplicate celor care conduc fără a poseda permis de conducere sau celor care conduc vehiculele sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmit polițiștii.

Continue Reading
La Top