URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

DONAȚIE PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI: PATURI, TĂRGI ȘI CĂRUCIOARE DE TRANSPORT

Dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Călărași continuă și în acest an. Nu doar că Ministerul Sănătății a aprobat, recent, proiectul de extindere a Ambulatoriului instituției medicale, ci în data de 16 ianuarie 2023, unitatea sanitară de pe malul Borcei a primit o donație de la Asociația “Mâini Deschise”, reprezentată de Elisei Dragu. Aceasta constă în 15 tărgi, 10 paturi, 10 cărucioare de transport și o masă ginecologică, după cum ne-a declarat administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai. Ele vor ajunge pe secții precum: Ginecologie, Cardiologie și Medicină de urgență.

“Parteneriatul pe care l-am început acum ceva timp cu Elisei Dragu, prin Asociația ‘Mâini Deschise’, este unul care ar fi trebuit să existe de mult. Vorbim, în primul rând, despre o alăturare a comunității, într-un interes major, reprezentat de starea de normalitate în sănătate. Oamenii au înțeles că este greu să venim cu foarte multe resurse într-un timp scurt, pentru a ajunge la un echilibru, dacă foarte mult timp nu s-a investit în sănătate. Și atunci, am discutat cu toți cei care au dorit să se implice în acest proces, pentru că este un efort colectiv, iar Elisei Dragu este unul dintre partenerii noștri de bază. Va mai urma un transport cu alte echipamente. Ieri (n.r. 16 ianuarie a.c.), am primit 15 tărgi, 10 paturi, 10 cărucioare de transport, o masă ginecologică, lucruri mărunte, dar care, pe zona unde vor fi repartizate, vor aduce o mică plusvaloare. Vor ajunge pe secțiile: Ginecologie, Cardiologie, Medicină de urgență. Sunt lucruri decente, pentru că nu țintim, la acest moment, să ne ducem într-o zonă de excelență, ci pur și simplu mai avem până la normalitate. Avem o problemă, în continuare, cu ceea ce înseamnă percepția în comunicarea unor cadre medicale. Aceasta s-a mai îmbunătățit. Primesc destul de multe recenzii de la pacienți, de la aparținători, care spun că s-a îmbunătățit comunicarea, dar știu și sunt conștient că mai există zone unde aceasta poate fi îmbunătățită. Dar lucrurile le vom rezolva pe fiecare componentă pe care noi începem să o abordăm. Ne-am dori foarte repede, dar, din păcate, e o realitate atât de complexă, încât este foarte greu să intri în profunzimea ei. Practic, trebuie să stai în spatele fiecărui om, pentru a vedea dacă își face treaba sau nu. Creăm mecanisme corecte, transparente, prin care cine vrea și cine își asumă să ne poată semnaliza lucrurile care nu funcționează, lucru pe care l-am făcut de aproape doi ani de zile. Chiar și în perioada de Covid-19, noi am ridicat standardele la nivel de echipamente. Numai anul trecut au fost aduse echipamente de 12 milioane de lei, plus cele din donații, cele pe achiziții punctuale ale Consiliului Județean. Lucrurile evoluează. Mergând înainte, facem mici greșeli, dar ni le asumăm întotdeauna, pentru că avem o abordare în a discuta deschis și atunci când se greșește. Abordăm orice problemă sau orice realizare prin dialog și rezolvăm totul”, ne-a declarat administratorul public al Județului Călărași, Bogdan Mihai.   

Reamintim că astfel de donații au debutat încă din pandemie, pe vremea când Bogdan Mihai era managerul Spitalului Județean de Urgență și a lansat campania intitulată “Respiră cu noi”. De atunci, foarte multe firme și ONG-uri s-au alăturat eforturilor instituției medicale de a trece peste criza epidemiologică de Covid-19, la Călărași sosind echipamente, paturi și aparatură medicală, necesare bunei desfășurări a activității sanitare.

 

 

 

 

 

Continue Reading
La Top