URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DOI TINERI DIN GĂLBINAȘI AU FOST REȚINUȚI DUPĂ CE AU BĂTUT CU BESTIALITATE UN CÂINE

Un caz revoltător a avut loc ieri în comuna Gălbinași, acolo unde doi tineri au bătut un câine cu un băț și cu o piatră de dimensiuni considerabile. Totul a început după ce o femeie de 32 se ani a sunat la poliție și a anunțat că pe o stradă din comuna Gălbinași se află un câine periculos, nesupravegheat.

Polițiștii ajunși la fața locului au făcut mai multe verificări, însă câinele nu a fost găsit în zonă. În urma cercetărilor mai amănunțite, oamenii legii au stabilit motivul pentru care câinele nu a fost găsit în zona indicată de apelantă: doi tineri l-au bătut în zona capului și a membrelor, iar mai apoi l-au abandonat pe câmp.

Cu privire la aceste aspecte, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oltenița, iar polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat activități de cercetare penală, stabilind că la data de 20 februarie a.c., în jurul orei 13.00, cei doi tineri ar fi lovit cu intenție un câine, din rasa American Staffordshire Terrier, aplicându-i lovituri cu un băț și cu o piatră de mari dimensiuni, provocându-i animalului răni la nivelul capului și membrelor, ulterior, abandonându-l pe un teren din extravilanul localității”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Călărași.

Câinele a fost plasat într-un adăpost pentru 45 de zile, în timp ce tinerii au fost reținuți pentru 24 de ore. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă măsura legală”, transmit reprezentanții IPJ Călărași.

Potrivit Legii 205/2004 privind protecția animalelor, rănirea cu intenție a animalelor se pedepsește cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top