URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DNA ANCHETEAZĂ TOATE ANGAJĂRILE FĂCUTE LA POȘTA ROMÂNĂ ÎN ULTIMII 34 DE ANI

Procurorii anticorupție fac anchetă la Poșta Română. Verificările DNA vizează angajările făcute de compania de stat, așa că au fost cerute o serie de documente. Directorul companiei, Valentin Ștefan, spune că sunt verificate documente din ultimii 34 de ani.

„Cerințele DNA vizează angajări din ultimii 34 de ani. Sunt contracte în 1988, 2002, 2015, 2019, 2021 și cred că și 2022. Solicitări din partea instituțiilor statului vin în mod frecvent. Tot din partea DNA au fost solicitate documente acum câteva luni. E o abordare frecventă la o instituție atât de mare cum e Poșta Română, în care se întâmplă atâtea lucruri, majoritatea cu caracter extern”, a spus el.

Ștefan a precizat că documentele au fost solicitate săptămâna trecută și că azi sau mâine vor fi trimise la DNA. El a adăugat că nu știe ca cineva să fi fost chemat la audieri.

„Deocamdată doar se strâng dosarele. Multe din informații nu au obiect, nu există în cadrul companiei, unele contracte care nu s-au încheiat, vedem ce vor decide procurorii când vor primi documentele”, a spus Ștefandirectorul companiei. El a adăugat că au fost solicitate și documente privind deplasări în străinătate, dar că acestea au fost făcute pe baza memorandumului aprobat de Guvern pentru internaționalizarea companiei.

Poșta Română a precizat, într-un comunicat, că este vorba despre documente „cu circuit intern”.

„Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa”, se arată în comunicat.

„Managementul actual al companiei își desfășoară activitatea cu integritate, responsabilitate și grijă pentru toate resursele aflate în proprietatea Poștei Române”, mai spune compania. Sursa: digifm.ro

Continue Reading
La Top