URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DILEMĂ: AFTER SCHOOL SAU ACASĂ CU BUNICA?

Într-o lume în continuă schimbare, părinții și copiii se confruntă cu un program încărcat și provocări multiple. Pentru a face față acestor provocări și pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiilor, conceptul de afterschool devine din ce în ce mai important.

“Fără after school mare parte din părinți ar trebui să-și angajeze bone, care nu fac ceea ce un after school, tot ce înseamnă program de after, face mult mai mult decât face orice bonă acasă.”, a declarat pentru, Canal Sud, Mădălina Ivănică, învățător.

Unul dintre principalele avantaje ale unui program de after school este faptul că oferă copiilor o pauză necesară după o zi lungă la școală. După ce sunt preluați, copiii au timp să se detensioneze, să se joace și să participe la activități distractive. Această perioadă de tranziție este esențială pentru a reduce stresul legat de școală și pentru a crea un mediu relaxant.

“În primul rând după ce îi preluăm au o bucată de timp în care se detensionează, ne jucăm, facem activități prin tot felul de jocuri, putem urmări un filmuleț pe care apoi îl discutăm, uneori au nevoie să vorbească. Există acel moment care rupe școala, de tot ceea ce urmează, apoi se ia masa. După masă pregătim temele cu cei de la clasa a 2-a în sus, iar cu ceilalți facem tot felul de activități. Dezvoltăm motricitatea mâinii, colorăm, facem semne, uneori citim. După ce terminăm cu temele, sau dacă temele pot avea un volum mai mare, sau ritmul copilului e mai scăzut, întrerupem, ieșim și ne jucăm, jocuri care sunt extrem de importante.” – a adăugat învățătorul.

De asemenea, after school oferă un mediu propice pentru pregătirea temelor școlare. În timp ce copiii mai mari se concentrează pe teme, cei mai mici pot învăța și dezvolta abilități esențiale.

Însă un alt aspect important al afterschool este timpul acordat jocurilor și socializării. Aceste momente creează oportunități pentru a dezvolta abilități sociale, pentru a învăța să lucreze în echipă și să își exprime ideile și emoțiile.

Majoritatea părinților călărășeni au răspuns pozitiv ideii de after school. “Eu am copilul la after, am încredere și recomand, copiii au plecat cu informații utile” , ne spune o mama.

Am o părere foarte bună despre after school, este o idee bună pentru că își fac altfel temele și e mai bine pentru ei, acasă nu reușim.“, ne spune o altă mamă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top