URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

DIAGNOSTIC: SPASME ȘI VĂRSĂTURI DE IPOCRIZIE

Declarațiile Președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță din cadrul conferinței de presă susținută astăzi, 29 Septembrie, la adresa Prefectului Județului Călărași, Valentin Barbu l-a făcut pe acesta din urmă să aibă vărsături de ipocrizie.

Marți, 27 septembrie, în urma votului de la Șoldanu, pentru că primarul Iulian a fost găsit incompatibil și a fost suspendat din funcție, viceprimarul a preluat atribuțiile de primar. PSD a mai câștigat un primar, pentru că am revocat cu două treimi viceprimarul în funcție și am numit viceprimar PSD, pe președintele nostru de organizație, Bucur. Dar aș vrea să adaug că avem un prefect nepriceput, nepregătit. S-a prezentat acolo și începea să conducă ședința de consiliu. Dacă o convoca domnia sa, clar avea aceste atribuții, dar fiind ședințele publice, e clar că nu trebuie să te amesteci. Trebuie să asculți și să intervii, dacă constați că se încalcă legea. Nu se încălca legea. Domnia sa voia să strice ședința. Pot să spun că el nici nu cunoștea viceprimarul. El se adresa viceprimarului ca și cum e președinte de ședință. Nu cunoștea nici președintele de ședință. Și atunci, a fost destul de penibil ca un prefect al județului Călărași să nu își cunoască propria organizație. Și domnia sa a mai și candidat la funcția de președinte de Consiliu Județean, și nu cunoaște nici organizațiile. Îmi pare rău că eu constat aceste lucruri, la nivelul județului Călărași, că un prefect este nepriceput și nepregătit într-o situație ca cea a ședinței de Consiliul Local. Am înțeles, din surse, că vor să atace și hotărârile pentru revocarea viceprimarului”, a fost declarația Președintelui CJ.Vasile Iliuță .

În urma acestei declarații răspunsul Prefectului Județului Călărași Valentin Barbu nu a întârziat. Acesta a făcut o postare pe pagina de socializare a PNL Călărași.

Vasile Iliuță și-a făcut un obicei, o obsesie, din a mă ataca cu orice prilej. Îmi strânge mâna când ne întâlnim față în față pe la întâlnirile protocolare și după aceea îmi adresează invective, în special în conferințele de presă.
Declarațiile la adresa mea ale președintelui Consiliului Judeţean Călărași, Vasile Iliuță, care ocupă vremelnic această funcție, pline de epitete, sunt pe măsura caracterului pe care acesta îl are. Ceea ce spune arată foarte clar ceea ce este Vasile Iliuță. Această situație este departe de normalitate, este departe de ceea ce ar trebui să se întâmple într-o administrație normală și într-o coaliție de guvernare, coaliție care ar trebui să funcționeze și în teritoriu, nu doar la nivel central. Principalul motiv pentru care la Călărași nu funcționează coaliția este faptul că Vasile Iliuță nu respectă înțelegerile făcute la nivelul președinților organizațiilor județene ale celor două partide politice. Orice acțiune a mea în calitate de prefect este făcută legal. Nu atac hotărârile de dragul de a le ataca. Dacă există temei, sunt atacate. Dacă nu sunt respectate legile trebuie ca cineva, și de asta există Instituția Prefectului, să tempereze și să îndrepte derapajele celor care ajung să se creadă stăpânii județului, să ia măsurile necesare și legale pentru a stopa orice acțiune care nu respectă legile în vigoare
.

Într-un puseu de ipocrizie, mă acuză că nu vreau dezvoltarea județului. Păi cine împarte banii după toanele de moment și după criteriul apartenenței politice? Am atacat în instanță hotărârile cu repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Județean Călărași în procent de 6% din impozitul pe venit din august și din septembrie 2022 deoarece din 55 de localități banii au fost direcționați doar către 26 de localități care au primar PSD. În acest fel Consiliul Județean condus de Iliuță a lăsat 29 de localități fără nici un leu repartizat. Iată metoda folosită de “dezvoltatorul județului” când vine vorba să împartă fonduri pentru primăriile județului.
E ușor de observat că atacurile obsesive ale lui Iliuță nu au substanță și au devenit penibile. Repetă ca o flașnetă aceleași lucruri
”.

Aceste declarații ale Prefectului Valentin Barbu nu fac nimic altceva decât să ne trimită în trecut amintindu-ne de faptele pe care acesta le-a comis – punând sigiliul pe ușa clădirii Palatului Administrativ chiar înaintea începerii procesului de reabilitare.
Se pare că frustrarea a atins cote maxime începând a se manifesta cu fetișuri cu sigilii.
Amintim că acesta a sigilat în anul 2020 o altă ușă, aceasta fiind ușa biroului Președintelui CJ, Vasile Iliuță.

Continue Reading
La Top