URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DGASPC CĂLĂRAȘI PUNE LA DISPOZIȚIA REFUGIAȚILOR SPAȚII DE CAZARE

În contextul conflictului armat declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, conflict ce a generat o criză a refugiaților ucrainieni, DGASPC Călărași își exprimă solidaritatea cu persoanele care fug din calea războiului și care caută protecție la nivelul județului Călărași.

“La nivelul DGASPC Călărași am identificat 3 locații care pot reprezenta o oază de liniște temporară pentru copiii și familiile lor sau pentru copiii neînsoțiți care au nevoie de protecție și susținere.

Cele 3 locații sunt reprezentate de 2 apartamente cu câte 4 camere fiecare situate în municipiul Călărași, și o căsută de tip familial din comuna Ciocănești cu 5 camere, în aceste spații putând fi găzduite maxim 35 persoane.

Toate aceste imobile sunt în prezent neocupate și dispun de condiții decente de cazare, fiind racordate la utilități, în orice moment putând fi puse la dispoziția refugiaților.

Din punct de vedere al intervențiilor sociale de urgență, DGASPC Călărași este pregătită să intervină la nevoie, prin echipele mobile constituite deja pentru intervențiile de urgență în situații de abuz, neglijare și alte forme de violență, formate din psiholog și asistent social, și disponibile în regim de permanență. În eventualitatea ocupării acestor spații de către persoanele refugiate, ne vom ocupa de toate trebuințele necesare hranei, materialelor igienico-sanitare, medicamentelor, altor produse necesare. Ne exprimăm încă o dată solidaritatea și asigurăm tot sprijinul nostru persoanelor greu încercate”, anunță pe pagina de socializare conducerea DGASPC Călărași.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top