URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DGASPC CĂLĂRAȘI A FINALIZAT ETAPA DE RESTRUCTURARE A CENTRELOR ȘI SE FOCUSEAZĂ PE CREȘTEREA CALITĂȚII SERVICIILOR

Activitatea de restructurare a centrelor Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului Călărași a luat sfârșit. Conducerea subordonatei Consiliului Județean acordă o atenție deosebită noilor angajați pe care i-a încadrat. Prezentă în conferința de presă de joi, Daniela Arbagic, directoarea generală  vorbește despre atribuțiile și preocupările principale pe care se focusează:

“Cu privire la aspectele de restructurare, pot să menționez că la centrul de la Vâlcelele a fost depășită perioada de acomodare și de relaționare cu noii salariați. Pentru început au fost câteva probleme referitoare la acceptarea noului mediu, dar au fost stăpânite. Beneficiem de servicii medicale, de servicii psihologice și pentru moment ne aflăm în procedura de licențiere a centrului. La centrul de la Oltenița, avem pe finalizare lucrările de reparații capitale ale fosei.

Așa cum știți bine, a mai anunțat și domnul vicepreședinte Beștea, este meritul dumnealui pentru atragerea unor fonduri din sponsorizare cu ajutorul cărora se va remedia acolo o problemă veche de pompare. Se va rezolva partea de canalizare. Lucrarea a fost realizată cu Ecoaqua filiala Oltenița și ne aflăm în procedura de finalizare. Așteptăm recepția lucrărilor.
Alte situații care ne atrag atenția în ultimul timp se încadrează în specificul activității noastre. Vorbim de relaționări poate mai bune sau mai rele, relații cu părinții mai problematice, ținând cont că și copiii noștri sau beneficiarii noștri provin din medii cumva cu o promiscuitate și o vulnerabilitate înaltă. Avem probleme în a ne face înțeleși de către beneficiari vizavi de parcurgerea unor etape obligatorii legale. Rămân în atenția noastră și sperăm să le putem rezolva cu efortul tuturor salariaților și al instituțiilor cu care colaborăm.” – a punctat Daniela Arbagic, directoarea generală a DGASPC Călărași.

PROIECT LA MINISTERUL FAMILIEI ȘI MINISTERUL MUNCII

“De actualitate ar fi mai faptul că există un proiect de hotărâre la Ministerul Familiei și Ministerul Muncii care propune o majorare a standardelor de cost, ținând cont că toate cheltuielile noaste deja devin imposibil de acoperit prin ceea ce este prevăzut legal. Prin urmare, așteptăm această Hotărâre de Guvern care să aprobe standarde de cost mult peste limitele actuale, în așa fel încât să ne putem desfășura corect activitatea, ținând cont că au crescut, după cum bine știți, toate prețurile, inclusiv salariul minim pe economie, prețurile la utilități și la carburanți, care depășesc de fapt puterea noastră de a acoperi aceste cheltuieli.” – a spus Arbagic în conferința de joi susținută la sediul PSD Călărași.

Continue Reading
La Top