URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ LA FRONTIERĂ: OPT PERSOANE ASCUNSE ÎNTR-UN AUTOCAMION FRIGORIFIC

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion frigorific condus de un cetățean turc, opt persoane provenite din țări afro-asiatice, ascunse în semiremorca mijlocului de transport.

La data de 05.03.2024, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un autocamion tip frigorific, condus de un cetățean turc, în vârstă de 26 ani, care transporta condimente, din Turcia pentru Germania.

La controlul de frontieră, polițiștii au depistat opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, ascunse în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile cu condimente.

La momentul coborârii din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat prin SNUAU 112 sprijin medical.

Astfel, la fața locului au sosit echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, care au transportat persoanele la sediul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de ajutor de specialitate.

După stabilizarea stării de sănătate și externarea cetățenilor străini, aceștia vor fi preluați, împreună cu șoferul turc, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Continue Reading
La Top