URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DESCOPERIRE LA GRANIȚĂ: 13 CETĂȚENI SIRIENI ASCUNȘI ÎNTR-UN AUTOCAMION DE TRANSPORT MARFĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat în urma controlului efectuat asupra unui autocamion care se deplasa pe ruta Georgia – Lituania, treisprezece cetăţeni sirieni ascunși în interiorul compartimentului de marfă al mijlocului de transport.

La data de 06.03.2024, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, aflat la volanul unui autocamion, tip frigorific. Șoferul transporta apă din Georgia pentru Lituania.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au procedat la desigilarea compartimentului de marfă al autocamionului, ocazie cu care au descoperit ascunse nouă persoane de sex masculin și patru persoane de sex feminin.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au efectuat controlul corporal asupra persoanelor, dar nu au fost descoperite documente care să ateste identitatea acestora, aceștia declarând că sunt cetățeni sirieni.

Având în vedere aspectele constatate, față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani, iar acesta, autocamionul și persoanele descoperite au fost preluate de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Continue Reading
La Top