URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DESCINDERI DE AMPLOARE ÎN CĂLĂRAȘI ȘI ALTE 14 JUDEȚE, ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI ȘI MATERIALE EXPLOZIVE

Polițiștii de la Criminalitate Economică din Arad, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara au pus în aplicare, în această dimineață 79 de mandate de percheziție domiciliară în 15 județe din țară. Descinderi au avut loc inclusiv la șapte adrese din județul Călărași. Acțiunea de amploare a avut loc într-o cauză care vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate din România, dar cu ramificaţii transfrontaliere în Cehia, Bulgaria și Ucraina. Acestea se ocupau cu contrabanda cu ţigarete, tutun, articole pirotehnice şi spălarea banilor.

Cercetările efectuate au reliefat că, în perioada 2022 – 2024, membrii celor două grupuri infracționale ar fi procurat bunurile accizabile din afara României, le-ar fi introdus fraudulos în țară (cu complicitatea sau susținerea unor funcționari), transportat și depozitat, în scopul valorificării pe piața neagră”, a declarat Claudia Iuga, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Anchetatorii au stability că prejudiciul cauzat de cele două grupări bugetului statului depășeste 12,5 milioane de euro. De asemenea, peste 50 de persoane au fost duse la audieri. Dintre acestea, patru sunt funcționari publici.

Pe parcursul administrării probatoriului, au fost indisponibilizate 38.019.640 de ţigarete (dintre care peste 24.000.000 pe parcursul a 12 acțiuni de prindere în flagrant delict), 64 de tone de tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiinţate trei fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia”, a mai precizat Claudia Iuga.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și de Biroul Tehnic și de Criminalistică al D.I.I.C.O.T.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top