URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

DEPUTATUL COARNĂ, PROPUS SPRE EXCLUDERE DIN PSD

Liderul PSDMarcel Ciolacu, a anunțat joi că va propune excluderea din partid a deputatului Dumitru Coarnă. Fost lider sindical, Coarnă se află la primul mandat de parlamentar. Pozițiile sale publice legate de vaccinare, precum și o recentă intenție a sa de a discuta cu oficiali ruși au nemulțumit conducerea PSD. Surse din partid spun că decizia excluderii lui Coarnă este luată informal în PSD, restul fiind doar o formalitate.

„Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarnă din Partidul Social Democrat, în prima ședință a conducerii partidului. Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă”, a scris Ciolacu, joi, pe pagina sa de Facebook.

“Dacă acesta e motiv de excludere, primesc cu drag sancțiunea”

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a reacționat după ce președintele partidului, Marcel Ciolacu, a anunțat că îl va exclude în urma discuțiilor fără aprobare cu reprezentanții Ambasadei Rusiei la București.

“Avem un memoriu înaintat către opt ambasade. Am vrut să discutăm diplomatic, nu ne dorim război. Nu e unul singur. Suntan un grup de 4 parlamentului. E o discuție mai veche.

Când a izbucnit războiul, am făcut public că vrem să rămânem neutri, să nu ne implicăm militar, să nu ne trimitem copiii la război.

Ce vreau să le spun rușilor, le spun tuturor. Ca să analizăm trebuie să vorbești cu ambele părți. Noi milităm pentru pace.

Noi am mers pe logica oficialilor NATO. Noi nu mai avem drept la inițiativă parlamentară? Nu e nimic împotrivă.

Dacă acesta e motiv să mă excludă, primesc cu drag sancțiunea. Nu am făcut nimic împotriva legii, sunt doar discuții mediatice și atât. Eu m-am dus în nume personal, dacă vreți să vă spun așa. Eu încă mai cred în democrație.

Era o idee să se negocieze pacea la București, puteam pune la dispoziție Casa Poporului.

Doamna Șoșoacă l-a redactat, noi, ceilalți, ne-am dat OK-ul”, a spus Dumitru Coarnă, la B1 TV.

sursa: pesurse.ro

Continue Reading
La Top