URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DEPUTAT PSD: “ROMÂNIA ARE CELE MAI MARI CREȘTERI DE PREȚURI DIN 2008 ÎNCOACE”

Deputatul PSD, Constantin Bîrcă, a susținut, în data de 16 noiembrie 2021, în Parlamentul României, o declarație politică cu privire la creșterea accentuată a prețurilor. “Nu putem rămâne indiferenți și se impune să ajutăm milioane de români să nu stea o iarnă întreagă în frig“, spune parlamentarul.

Redăm declarația demnitarului:

„Declarația politică de astăzi  (n.r. 16 noiembrie a.c.) este determinată de îngrijorarea față de situația categoriilor vulnerabile în contextul creșterii accentuate a prețurilor.

Potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică, în luna octombrie, rata anuală a inflaţiei a urcat la 7,9% de la 6,3% în septembrie.

România are cele mai mari creșteri de prețuri din 2008 încoace.

Pe primul loc la scumpiri se află gazele. Astfel că românii au plătit luna trecută cu aproape 46% mai mult față de octombrie 2020. Urmează energia electrică cu 24% și combustibilii, cu 23%.

Din coșul de consum luat în calcul de INS se constată că nu există produs sau serviciu care să nu se fi scumpit.

Mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 11,39%, mărfurile alimentare cu 5,25%, iar serviciile cu 3,96%.

În aceste condiții considerăm că nu putem rămâne indiferenți și se impune să ajutăm milioane de români să nu stea o iarnă întreagă în frig!

Prin contribuția specialiștilor, PSD a elaborat documentația care prevede scăderea TVA-ului pentru lemnele de foc de la 19% la 5%.

Inițiativa PSD votată în Camera Deputaților susține în primul rând persoanele vulnerabile din zonele rurale.

Ne referim la peste 2,7 milioane de locuințe unde trăiesc în special pensionari şi agricultori cu venituri mici care folosesc sobe cu lemne.

Acești oameni erau, practic, condamnați să suporte iarna în frig, fiindcă prețul lemnului de foc aproape s-a dublat în acest an.

Soluția PSD vine în continuarea pachetului de sprijin pentru cei afectați de explozia prețurilor.

Țin să precizez că aceasta nu este o pledoarie pro-domo, ci un îndemn adresat tuturor colegilor de a găsi împreună soluții care să asigure o viață mai bună concetățenilor noștri care prin încrederea acordată prin votul lor și-au pus speranțele în noi.”

Continue Reading
La Top