URMĂREȘTE-NE

POLITICĂ

DEPUTAT PSD, DUPĂ CE A FOST SCHIMBAT DIN COMISIA DE APĂRARE: NU TREBUIE SĂ VOTEZI CUM GÂNDEȘTI TU, CI CUM ȚI SE INDICĂ

Camera Deputaților a aprobat, în data de 22 februarie 2022, în Parlamentul României, solicitarea grupului parlamentar al PSD de a-l transfera pe demnitarul social-democrat, Dumitru Coarnă, de la Comisia de apărare la Comisia pentru egalitate de șanse. Dumitru Coarnă a declarat, pentru Canal SUD, că această decizie a colegilor săi a venit în urma faptului că a gândit diferit față de directivele partidului și a avut mai multe puncte de vedere publice diferite. Acesta ne-a precizat că atitudinile sale din spațiul public au deranjat, iar astfel a fost luată decizia politică de a fi schimbat din Comisia de apărare.

Cred că a fost un cumul aici (n.r. deputatul face referire la cauza pentru care PSD l-a sancționat). Eu am avut mai multe puncte de vedere diferite față de anumite decizii. Începând de la certificatul Covid, continuând cu câteva inițiative legislative în Comisia de apărare, cum ar fi Ordonanța de Urgență 76/2021 și OUG 20/2020, care, în opinia mea, cuprindeau niște elemente ce nu aveau legătură cu profesia de polițist, erau unele, clar, pentru a favoriza încadrarea pe sursă externă, iar altele erau în zona de abuz. Și am votat împotriva deciziei grupului. Sigur că a culminat cu votul meu pentru demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu. Deci, am votat moțiunea simplă depusă de USR și, sigur, m-am abținut de la vot în ceea ce îl privește pe George Simion (n.r. copreședintele partidului AUR). Se încerca, acolo, modificarea regulamentului împotriva legii organice. Era o procedură neconstituțională. Am simțit nevoia să mă exprim în acord cu Constituția. A mai fost o decizie, am semnat, împreună cu cei de la grupul AUR și încă doi deputați PSD, Daniel Ghiță și Dan Tudorache, atacul la Curtea Constituțională a legii care a trecut prin Parlamentul României, prin Camera Deputaților, de introducere în Codul de procedură penală și în Codul Penal al SRI. Era neconstituțional acest lucru. Ulterior, Curtea Constituțională mi-a și dat dreptate. Decizia Curții spune, extrem de clar, că a admis contestația și a declarat neconstituțională această lege. Probabil că toate aceste atitudini ale mele au deranjat și a fost luată decizia politică să fiu schimbat din Comisia de apărare. Niciun fel de problemă, asta e viața, mergem înainte”, a precizat parlamentarul.

Mă așteptam la lucrul ăsta, pentru că am observat niște atitudini de tip dictatorial în partidele politice”

Întrebat dacă a fost dezamăgit de decizia colegilor săi din PSD, Coarnă a afirmat că decepția a venit mai devreme, respectiv de când a intrat în sfera politică, pentru că a observat o atitudine de tip dictatorial în partide.

Cred că dezamăgirea a venit mai devreme de atât. Mă așteptam, sincer. Dezamăgirea vine de când am intrat în zona aceasta politică. Mă așteptam la lucrul ăsta, pentru că am observat niște atitudini de tip dictatorial în partidele politice. Adică nu trebuie să votezi cum gândești tu, trebuie să votezi cum ți se indică. Ori eu funcționez într-o altă logică, tocmai de aceea am și intrat în politică, să demonstrez că se poate și altfel. Eu citesc, mă documentez, trec prin filtrul minții, încerc să votez așa cum îmi dictează mie conștiința și, bineînțeles, încerc să mă raportez la electorat. Eu tot timpul m-am consultat cu electoratul și am votat în consecință. Eu sunt produsul electoratului din județul Călărași și nu electoratul este produsul meu. Și funcționez în logica asta. Și probabil deranjează. Mă așteptam la sancțiuni. Probabil că voi fi exclus. Nu plec, rămân în PSD, pentru că am câștigat alegerile pe listele acestui partid”, a mai spus sursa citată.

Dacă va fi luată o decizie de excludere, sigur că o voi respecta”

Sursa citată a mai adăugat faptul că se discută, „în anumite cercuri restrânse”, despre excluderea sa din partid, însă nu a dorit să ne ofere mai multe detalii cu privire la acest aspect.

Se discută (n.r. despre excluderea sa din PSD) în anumite cercuri restrânse. Nu vreau să dau mai multe detalii. Se discută, nu am nicio problemă. Repet, am câștigat alegerile pe listele PSD, am fost locul 4 pe țară. Rămân, în continuare, în PSD. Dacă va fi luată o decizie de excludere, sigur că o voi respecta. Viața merge înainte, nu e niciun fel de problemă”, a explicat interlocutorul.

Nu am avut nicio discuție cu nimeni de la AUR, cu nimeni din niciun alt partid politic

Deputatul pesedist infirmă zvonul că ar trece în „barca” partidului AUR. Politicianul susține că nu a purtat discuții cu vreun reprezentant al Alianței pentru Unirea Românilor, în acest sens.

Am infirmat, categoric, lucrul ăsta (n.r. zvonul că s-ar înscrie în AUR). Nu am avut nicio discuție cu nimeni de la AUR, cu nimeni din niciun alt partid politic. Eu am fost și sunt membru PSD. Am spus că eu nu plec din Partidul Social Democrat. Sigur, dacă partidul o să considere că eu nu corespund acelor directive politice, de multe ori împotriva poporului, probabil că voi fi exclus. Nu pot să accept ca un ministru al Energiei, care, practic, este, în opinia mea, trădător și cum mai spuneau alții, prin Parlament, și hoț, nu pot să accept să umilească poporul acesta. Și am avut o atitudine în consecință. Dacă lucrul acesta deranjează și cei de la vârful PSD consideră că eu trebuie să plec, niciun fel de problemă. Respect decizia și o să îmi văd de treabă. Sunt un om care e trecut prin viață, am experiență, nu mă sperie niciun fel de provocare de tipul acesta”, a conchis deputatul PSD, Dumitru Coarnă.

Continue Reading
La Top