URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

DEPRESIA – ,,BOALA SECOLULUI”

Românii diagnosticați cu tulburare depresivă majoră sau ,,boala secolului”, așa cum i se mai spune, ar putea beneficia de tratament gratuit și acces mai facil la medicamente, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) făcând demersuri în acest sens.

Depresia este o tulburare a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și de pierdere a interesului sau a plăcerii.

Recunoașterea depresiei poate uneori să fie dificilă din cauza unor factori precum ignorarea simptomatologiei chiar de însăși persoana în cauză, frica de etichetare ca fiind bolnav psihic, îngrijorarea față de efectele secundare ale unui eventual tratament medicamentos.

Mai mult decât o simplă criză de melancolie, depresia nu este o slăbiciune și nu dispare de la sine. Depresia poate necesita un tratament pe termen lung, dar majoritatea oamenilor cu depresie se simt mai bine cu medicamente, psihoterapie sau ambele.

Depresia, axietatea, stările psihice ori depedenţa de droguri sunt printre cele mai des întâlnite probleme, spun medicii.

Cetățenii din Călărași susțin mersul la psiholog pentru persoanele care suferă de depresie deoarece a devenit ceva normal și nu mai este o rușine să spui că faci terapie.

Durerea unui deces în familie, o despărțire sau pierderea unui loc de muncă sunt motive suficiente pentru a căuta consiliere psihologică.

Pe lângă medicul psihiatru și psihoterapeutul, de un real ajutor în acest caz sunt activitățile de relaxare, exercițiile fizice și grupurile de suport, unde persoane cu aceeași dificultate lucrează împreună și se susțin pentru ca schimbarea să aibă loc într-un mod sănătos.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top