URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DEFICIT DE PERSONAL, LA POLIȚIA TRANSPORTURI CĂLĂRAȘI

Organigrama Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași este subdimensionată. Șeful acestei instituții, Ștefan Dinu, a declarat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că există un deficit de personal de 25%. Astfel, din 31 de funcții, sunt ocupate doar 23 de posturi. Potrivit afirmațiilor sale, de-a lungul timpului, au fost făcute angajări, însă din sursă internă, nu din sursă externă.

Ca și organigramă, Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași are în competență 4 posturi de poliție pe suprafața întregului județ: două posturi de poliție strict feroviare, la Ciulnița și Lehliu, iar două posturi sunt mixte, adică naval și feroviar, la Oltenița și Călărași. Organigrama prevede 31 de funcții, e subdimensionată la nivelul întregului județ, dintre care sunt ocupate 23. Asta înseamnă un deficit de 25%, relativ mic față de colegii noștri de la Inspectoratul de Poliție Județean. Un lucru mai puțin bun este faptul că undeva în cursul anului 2021, posturile de poliție care acum sunt mixte erau separat. Acum fiind unicitate, e dificil să acoperim ambele zone de competență, deoarece dacă oamenii urcă într-o ambarcațiune, fie a noastră, fie a Frontierei pentru că avem acțiuni în comun cu Poliția de Frontieră, ANR, Căpitănia Călărași, Căpitănia Oltenița, dacă mergem în naval, rămâne zona descoperită pe feroviar și invers. E un impediment. Dar încercăm să acoperim ambele zone. Pe parcursul unei singure zile, mergem și colo, și colo, acolo unde este nevoie. Au fost scoase la concurs, de-a lungul timpului posturi, dar din sursă internă”, a menționat Ștefan Dinu.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași, Florin Țicu, spune că la nivelul tuturor structurilor există această problemă vizavi de gradul de ocupare a posturilor. Astfel, polițiștii sunt nevoiți să suplinească lipsa de personal.

În cursul anului trecut, mai exact în a doua parte a anului, au fost scoase astfel de funcții la concurs. Din păcate, o parte dintre acestea s-au ocupat, o parte din ele nu s-au ocupat. Am înțeles că și în cursul acestui an se va relua procedura de organizare a concursurilor. La nivelul inspectoratului, gradul de ocupare a posturilor este undeva la 79% gradul de ocupare. Dar acest grad de ocupare rezultă ca urmare a angajărilor pe care am reușit să le mai facem la sfârșitul anului trecut, pentru că altfel acesta era undeva la 75%. Într-adevăr, este o problemă la nivelul tuturor structurilor, fapt care presupune un efort din partea celorlalți colegi să suplinească această lipsă de personal”, a explicat Florin Țicu.

Întrebat câți polițiști din cadrul IPJ Călărași se află în stradă și câți la birou, Țicu a punctat faptul că 70% sunt polițiști operativi și 30% din polițiști fac parte din structurile de suport.

Continue Reading
La Top