URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DEFICIT DE PERSONAL LA INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI

Deficitul de personal din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne este bine cunoscut de toți românii, acest lucru îngreunând activitatea desfășurată de organele de ordine publică.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, aproximativ 200 de jandarmi acționează constant pe toată raza județului pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Chiar dacă, la prima vedere, pare un număr destul de mare, lucrurile stau diferit. Instituția din subordinea M.A.I. înregistrează un deficit de personal de 20%.

“Din păcate, nu aveam o încadrare foarte bună. Procentul de încadrare este undeva la 80%. Avem un deficit de aproximativ 20%”, a declarat colonelul Ionel Marcu, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Din spusele șefului IJJ Călărași, deficitul cel mai mare se înregistrează în rândul ofițerilor operativi. Speranța vine din rândul elevilor din școlile de jandarmi. Aproximativ o mie de elevi de pe băncile școlilor M.A.I sunt așteptați cu nerăbdare de conducerea inspectoratelor de jandarmi din țară.

“Sperăm ca o parte din lipsuri să le acoperim prin promoția care va absolvi în această toamnă. Sperăm și la eventuale încadrări din sursă externă pentru a acoperi acest deficit. Momentan, alte surse pentru a micșora deficitul, nu există”, a conchis aceeași sursă menționată anterior.

Lucian Bode, fostul ministru de interne, a declarat în primăvara acestui an că, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, există un deficit de aproximativ 30.000 de efective.

Continue Reading
La Top