URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DECIZIA LUATĂ DE KAUFLAND, CARREFOUR ȘI LIDL PRIVIND CUMPĂRAREA ULEIULUI

Kaufland, Lidl și Carrefour au luat măsuri în ceea ceprivește comercializarea uleiului comestibil după ce în presă au apărut imagini cu românii care cumpărau căruțuri pline cu acest produs, scriu jurnaliștii www.impact.ro.

Românii au luat cu asalt, zilele trecute, magazinele pentru a se aproviziona cu ulei de floarea-soarelui, de teamă că acest produs nu se va mai regăsi pe rafturi. Concomitent, pe rețelele sociale au apărut zeci de imagini cu cumpărători care plecau din magazine cu sute de sticle de ulei.

Paul Anghel, directorul general în ANPC, le-a solicitat cumpărătorilor să limiteze achiziţiile de ulei de gătit la strictul necesar şi să nu golească rafturile magazinelor, dacă produsul nu le este absolut necesar.

„Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs, făcând astfel imposibilă achiziţionarea unei unități de către omul de lângă noi. Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu vă este absolut necesar”, a scris Angel pe Facebook.

La ce a impus limite de cumpărare Profi

În afară de ulei, s-au vândut cantități mari și de zahăr, mălai, făină sau orez. Astfel, începând de luni, marile lanțuri de magazine au decis să impună limite la cumpărare.

Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestor produse pe fiecare bon fiscal”. Așadar doar 6 kilograme de orez, zahăr, mălai sau făină se pot cumpără pe un bon. Și doar un bax de ulei”, informează magazinele Profi.

Cât ulei îți mai vinde Kaufland

La Kaufland limita maximă este de două baxuri de ulei, la fel și la Carrefour.

„Alimentele de bază sunt disponibile în limita a două baxuri pe client. Aprovizionarea rafturilor este zilnică”, transmit oficialii Kaufland în magazinele lor din întreaga țară.

Cât ulei mai poți să cumperi de la Lidl și Penny

De asemenea, la Lidl și Penny, clienții pot achiziționa până la cinci baxuri de ulei pe un bon fiscal. Cei mai generoși sunt cei de la Auchan, care pemit 36 de sticle de ulei pe un bon, ceea ce înseamnă 6 baxuri.

Nu în ultimul rând, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat că România nu se află sub riscul unei crize alimentare.

Sursa text: www.impact.ro

Sursa foto: www.presasm.ro

Continue Reading
La Top