URMĂREȘTE-NE

SPORT

DAVID POPOVICI, DUBLU CAMPION MONDIAL LA 17 ANI!

Tânărul înotător român David Popovici (17 ani) a devenit dublu campion la Mondialul de natație de la Budapesta. După victoria de luni de la 200 de metri liber, el s-a impus miercuri seară și pe distanța de 100 de metri.

Popovici s-a calificat în finală fără probleme, cu timpul de 47.13, record mondial la juniori. Finala la 100 de metri liber a fost programată miercuri, la ora 19.22 și a fost transmisă de TVR 1 și TVR Info.

David Popovici a plecat de pe culoarul 4, al principalului favorit, și a terminat cursa ”regină” a natației pe primul loc, cu 47.58 secunde.

Finișul a fost unul electrizant, Popovici revenind pe ultima parte a distanței. În soatele său s-au clasat francezul Grousset (47.64) și canadianul Liendo Edwards (47.71).

David Popovici a declarat, miercuri seară, că primele două medalii de campion mondial sunt doar începutul unui drum lung, după ce a obţinut şi aurul la 100 metri liber, proba “regină” a nataţiei.

“Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 metri. Acesta este doar începutul, avem un lung drum lung”, a spus Popovici la interviul de la ieşirea din bazin.

”Vă iubesc pe toţi şi vă mulţumesc că v-aţi uitat”, a completat David în limba română. Sursa informații: ziare.com. Sursa foto: zcj.ro

Continue Reading
La Top