URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

CURTEA PENALĂ INTERNAȚIONALĂ EMITE UN MANDAT DE ARESTARE PE NUMELE LUI VLADIMIR PUTIN / PREȘEDINTELE RUS, ACUZAT OFICIAL CĂ ESTE „RESPONSABIL PENTRU CRIME DE RĂZBOI”

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin și al Mariei Lvova-Belova, a anunțat vineri într-un comunicat de presă, citat de CNNBBC și The Guardian.

Într-un comunicat de presă citat de CNN, BBC și The Guardian, Curtea Penală Internațională a anunțat că a emis mandate de arestare pentru președintele rus Vladimir Putin și oficialul Maria Lvova-Belova. Conform Curții, Putin este acuzat de crima de război pentru deportarea ilegală și transferul ilegal al copiilor din zonele ocupate ale Ucrainei în Rusia, iar Lvova-Belova este implicată în presupusul plan de deportare forțată a copiilor ucraineni în Rusia. Moscova a negat acuzațiile de crime de război. În trecut, Curtea Penală Internațională a deschis două cazuri de crime de război legate de invazia rusă în Ucraina și intenționează să solicite mandate de arestare pentru mai multe persoane. Curtea intenționează să investigheze răpirea copiilor ucraineni și transportarea lor în Rusia și atacurile asupra infrastructurii pașnice. Într-un caz anterior, Putin a semnat un decret privind o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru orfanii din Ucraina, iar Lvova-Belova a adoptat un copil ucrainean.

Continue Reading
La Top