URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CUM SE TRANSMIT CĂTRE ANAF DOCUMENTELE CARE NU SUNT DIGITALIZATE. PROCEDURA PRIN SPV

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează contribuabilii că toate documentele care nu sunt încă digitalizate/disponibile în format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spațiul Privat Virtual.

IMPORTANT: Pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria Asistență și îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

ANAF reamintește că, de la 1 martie 2022, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent se va face exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

“Menționăm că, pentru a nu exista dificultăți în transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, Centrul Național pentru Informații Financiare a procedat la ridicarea limitei maxime a fișierelor ce pot fi atașate formularului de contact, de la 5 MB la 10 MB”, transmite ANAF, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, pentru a facilita transmiterea documentelor, este necesar să aveți în vedere următoarele:

  • Scanarea la rezoluție maxim 300 dpi;
  • Eliminarea automată a paginilor albe (goale);
  • Scanarea în alb-negru;
  • Scanarea într-un fișier format PDF;
  • Comprimarea fișierului PDF.

Sursa foto: www.wall-street.ro

Continue Reading
La Top