URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

CUM AFLI DACĂ AI DIABET ÎN MAI PUȚIN DE 2 MINUTE. TESTUL PE CARE ÎL POȚI FACE SINGUR, ACASĂ

Diabetul a constituit una dintre cele mai grave comorbidități în cazul persoanelor care au plecat dintre noi în timpul pandemiei de COVID-19. Mulți dintre cei care au plecat dintre noi nici nu știau că au această boală care otrăvește sângele. O vizită la medic pentru un control de rutină îți poate așadar salva viața. Potrivit medicilor există însă și o stare care nu poate fi încadrată direct la diabet de tip 2:prediabetul.

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Acest lucru se întâmplă atunci când există zahăr peste limita admisă în sânge dar nu suficient de mult pentru un diagnostic clar. Dacă nu este tratat la timp, prediabetul se poate transforma în coșmarul numit diabet în mai puțin de 10 ani.  Simptomele sale cele mai cunoscute sunt setea excesivă, urinarea frecventă, oboseala cronică, slăbirea rapidă, apetitul crescut, problemele cu vederea și rănile care se vindecă foarte greu.

Cum să afli dacă ai prediabet, în câțiva pași simpli

1. Ridică un deget în caz că ești bărbat și nu ridica niciun deget dacă ești femeie.

2. Ridică un alt deget dacă ai mai mult de 40 de ani, două degete dacă ai peste 50 de ani și trei degete dacă ai peste 60 de ani. Nu ridica niciun deget dacă ai sub 40 de ani.

3. Ridică un alt deget daca știi că nu ești activă fizic și nu ridica niciun deget în caz că știi că faci îndeajuns de multă mișcare.

4. Ridică un deget în caz că ai hipertensiune și niciun deget dacă tensiunea ta este normală și stabila.

5. Ridică un deget în caz că cineva din familie are diabet și nu ridica degete daca nu ai un asemenea istoric.

6. Ridica trei degete în caz că esti obeză, două degete în caz că ești supraponderală, un deget dacă ai cu puțin mai mult de greutatea normală și niciun deget daca ai greutatea normală.

Dacă ai cel puțin cinci degete ridicate, sunt destul de multe sanse să ai prediabet. 

Continue Reading
La Top