URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

CUIBURI ȘI HRĂNITOARE PENTRU PĂSĂRI, AMPLASATE ÎN CURTEA ȘCOLII. AFLĂ UNDE ȘI DE CE!

În cadrul Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” întâlnim copii isteți și talentați, dovadă fiind ultima activitate la care au participat aceștia “Olimpiada speciilor”.

În anul școlar 2021-2022 aceștia s-au înscris într-un proiect care se va derula pe parcursul întregului an școlar, în urma căruia vor obține plăcuța “Școli Prietenoase cu Natura”.

Etapa județeană a concursului online, de recunoaștere a speciilor de păsări, a reprezentat o sursă de inspirație, dar și de motivație pentru elevi, de a afla lucruri noi, de a se apropia de natură, într-o „extensie” a orelor de biologie. “Olimpiada speciilor”, desfășurată în luna ianuarie a acestui an, prin proiectul Societății Ornitologice Române“Școli prietenoase cu natura”, a mobilizat elevii claselor a VII-a ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Călărași.

În ierarhia județeană, primele trei locuri au fost ocupate de către elevii acestei școli, calificându-se la etapa regională.

“Sunt foarte fericită și încântată că după doi ani de restricții, reușim să organizăm astfel de acțiuni, elevii noștrii împreună cu doamna profesoară Petronela Chiriță au reușit să obțină primele trei locuri la olimpiada județeană “Olimpiada speciilor”. Pentru etapa județeană s-au calificat șase elevi ai școlii noastre. În luna martie vom reuși să participăm la olimpiade, avem voie să organizăm olimpiadele județene. În unitatea noastră se vor organiza două dintre olimpiade, cea de limba franceză și cea de lectură și latină“, a afirmat directoarea Școlii “Mihai Viteazul” Ancuța Antoaneta Brașoveanu.

Profesoara de biologie Petronela Chiriță este direct implicată în tot acest proiect. Echipa CANAL SUD a primit toate informațiile legate despre această acțiune, organizată în cadrul școlii.

“Acest proiect este o activitate extra scolară, aceste proiecte sunt foarte bine primite de catre elevi deoarece ele sunt fexibile și plăcute, un mod nou de a învăța. Acest proiect se derulează pe parcursul întregului an școlar, sunt cinci activități incluse, cu activități care acoperă mai multe interese ale elevilor, vor putea să construiască, să facă investigații, să deseneze. La sfârșitul anului școlar, după finalizarea celor cinci activități, vom face o raportare. Dacă acestea s-au derulat corespunzător, vom primi placuța “Școlii Prietenoase cu natura”. În acest moment proiectul a fost demarat prin două activități care sunt acum în realizare, avem construirea de cuiburi și hrănitor pentru păsări. O altă activitate este olimpiada speciilor, care s-a desfășurat în mediul online“, a relatat Petronela Chiriță, profesoara de biologie a școlii.

.

Continue Reading
La Top