URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

“CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA”, CONCURSUL CARE A STÂRNIT INTERESUL ELEVILOR DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Știrbei” Călărași a organizat concursul “Cu viața mea apăr viata”, la care au participat 11 unități de învățământ din județ.

În incinta Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”, începând cu ora 09:00, participanții au început cu proba teoretică, urmată de două probe practice. 

“Concursul constă în trei probe: una teoretică și două practice. Acțiunea de astăzi este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu sprijinul material al Consiliului Județean”a precizat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei”. 

Prima probă practică a constat în transportul asistat al unei persoane accidentate, așezate pe targă, pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol, în timp ce, cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe față, parcurgând un raion contaminat şi cu obstacole, acesta fiind dirijat de un coechipier.

“Astăzi desfășurăm concursul “Cu viața mea apăr viața, un concurs organizat pentru cercurile de elevi ale claselor V-XI. Și anul acesta ne bucurăm de 11 cercuri de elevi. Mulțumim participanților, profesorilor implicați și Inspectoratului Școlar Județean Călărași! Competiția se desfășoară în spiritul fair-play-ului și este o bună pregătire pentru copiii interesați de o carieră militară. Cu ajutorul concursurilor de acest gen, pe viitor, putem recruta personal”a declarat Stoian Codruț, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei”. 

Un reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, organizatorul acestei competiții, a fost prezent în sala de sport a școlii din municipiu. 

“Urmărim o amplă participare în acest concurs. În fiecare an, mărim numărul de participanți. Anul viitor urmărim să desfășurăm toate concursurile din calendarul activităților extrașcolare, cu un număr cat mai mare de participanți”a conchis Răzvan Mirea, inspector școlar. 

Și voluntarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” au fost implicați în cadrul concursului. Alături de pompierii militari, Andreea Ivan, Filofteia Tomescu, Daniel Mușat și Florentina Ionescu au asigurat buna desfășurare a competiției. 

Câștigătorii au fost premiați cu medalii, diplome și gadget-uri, puse la dispoziție de Consiliul Județean Călărași.

Anul acesta, Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” a câștigat premiul I la categoria gimnaziu, în timp ce, echipa Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” a câștigat competiția la categoria liceală. 

Continue Reading
La Top