URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CU CÂT AU CRESCUT PENSIILE DIN ROMÂNIA ÎN ACEST AN

Pensia specială medie a crescut, în primele nouă luni din acest an, de 137 de ori mai mult decât pensia medie a românilor obişnuiţi, transmite deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

Privilegiul lor este povara noastră. În primele 9 luni din 2022, pensionarii speciali au devenit tot mai bogaţi. Pensia specială medie a crescut cu 822 de lei, iar pensia medie a bunicilor noştri a crescut doar cu 6 lei. Cifrele oficiale ne arată adevărata prioritate a sistemului de pensii publice. Un sistem creat de PSD-PNL în care pensia specială medie creşte de 100 de ori mai mult decât pensia medie a românilor obişnuiţi“, scrie Năsui, pe Facebook.


El menţionează că în campanie reprezentanţi ai coaliţiei aflate la putere au promis că vor desfiinţa pensiile speciale, dar că acum nu fac acest lucru, deşi “au voturile să treacă orice lege vor”, chiar şi să modifice Constituţia.
“De ce? Pentru că însuşi statul este condus de speciali. Acum e mai clar ca niciodată. Gândiţi-vă că însuşi prim-ministrul României are o pensie specială mai mare decât salariul. Acum 5 ani am introdus alături de Cristina Prună şi de colegii din USR primul proiect de desfiinţare a pensiilor speciale. Proiectul a fost criticat, apoi comasat cu o altă iniţiativă neconstituţională a PNL, votat în Parlament, după care declarat neconstituţional”, menţionează Năsui.
Potrivit acestuia, privilegiile “sunt un cost pe care îl suportă contribuabilii” prin taxe şi impozite. El estimează, de asemenea, că aceste taxe şi impozite vor mai creşte.


Ca să fie clar, privilegiile sunt un cost pe care îl suportă contribuabilii prin toate taxele şi impozitele pe care le plătesc. Taxe şi impozite care au crescut recent şi vor mai creşte. Privilegiul unora este povara altora. Fiecare leu dat ca pensie specială trebuie luat prin taxe şi impozite sau împrumutat. Cum se face că pentru a reduce impozitarea muncii nu sunt bani, dar pentru pensii speciale se găsesc întotdeauna?”, se întreabă deputatul USR.

Sursa: Ziare.com

Continue Reading
La Top