URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ A TRIMIS PRIMUL CONVOI CU AJUTOARE UMANITARE LA CERNĂUȚI

Crucea Roșie Română a trimis, primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina.

Ca urmare a discuțiilor purtate de reprezentanții Crucii Roșii Române și președintele Consiliului Județean Suceava, cu guvernatorul regiunii Cernăuți din Ucraina, Serghii Osaciuk, au fost stabilite detaliile privind accesul unui convoi umanitar ce va ajunge mâine în Vama Siret.

Sprijinul constă în 6 tiruri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate:

• alimente de bază greu perisabile: mălai, făina de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi.

• produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede

• pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii

• produse de igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică

• materiale sanitare: seringi, ace și dezinfectant eMAG și Tazz se alătură campaniei umanitare „Umanitatea nu are granițe”, lansată de Crucea Roșie Română în sprijinul populației civile sever afectate. Astfel, 5 din cele 6 camioane din cadrul convoiului umanitar sunt susținute prin contribuția eMAG, ce constă în alimente, materiale sanitare și de primă necesitate în valoare de 550.000 de lei. În plus, clienții eMAG și Tazz pot efectua donații direct din cele două platforme, iar valoarea unei donații începe de la 5 lei. Din fondurile rezultate din donațiile efectuate pe cele două platforme, Crucea Roșie Română va achiziționa necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.În continuare, persoanele care doresc să ajute o pot face prin:

• DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro

• DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE. Donații în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă.

• DONAȚII prin platforma Revolut

• DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente.

• DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romana: RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)RO12BRDE410SV31714694100 (Euro)RO88BRDE410SV36413794100 (USD) Conform HG 557 din 2016, Crucea Roșie Română este o organizație umanitară cu rol de sprijin secundar în asigurarea cazării persoanelor evacuate sau refugiate, asigurarea apei potabile și hranei pentru persoanele afectate sau evacuate, asigurarea și distribuirea ajutoarelor, organizarea primirii și distribuției ajutoarelor umanitare de urgență.

Georgiana Petre

Continue Reading
La Top