URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CRUCEA ROȘIE CĂLĂRAȘI A DAT STARTUL PROIECTULUI „SĂNĂTATE PE PATRU ROȚI”

Crucea Roșie Călărași a dat, astăzi, startul proiectului „Sănătate pe patru roți”, un proiect care presupune atât investigații medicale, cât și ateliere de lucru cu psihologi. Mini laboratorul de analize medicale este amplasat la Clubul Pescarilor din Călărași și este deschis până vineri seara.

Este un proiect 100% al Crucii Roșii Călărași, este finanțat de către Crucea Roșie Română. Pentru a face posibilă această activitate la Călărași pentru 120 de persoane, am avut alături de noi Sofidel România, care sunt alături de noi de ani de zile și se tot implică în acțiunile noastre, bineînțeles, Primăria Călărași, care ne-a sprijinit foarte mult și cu spațiu și cu foarte multe altele”, a declarat Aura Giurcă, directoarea Crucii Roșii Călărași.

Organizatorii anunță că vor fi prezenți medici specialiști din mai multe zone ale țării, care au acceptat provocarea de a oferi consultații gratuite călărășenilor.

Astăzi am început să recoltăm sânge pentru analize, pentru că mâine și poimâine vom avea medici specialiști de la Facultatea de Medicină din Târgu Mureș: cardiolog, internist, diabetolog. Din Focșani va veni Asociația Oncopilot cu navigatorul medical și cu oncolog. Ei vor sprijini activitatea noastră și le explica pacienților care este traseul unei persoane din momentul în care o doare ceva și până când ajunge să fie tratat de specialistul specialiștilor”, a mai spus Aura Giurcă.

Mâine, la Clubul Pescarilor vor fi prezenți și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică. Aceștia vor sprijini Crucea Roșie Călărași în activitatea de promovare a sănătății.

Tot mâine și poimâine, în timp ce aici, la Clubul Pescarilor, se desfășoară activitatea cu medicii, în sala mare de ședințe a Primăriei vom avea psihologi din Bacău care vor veni să vorbească tinerilor și adolescenților despre bullying, despre viața sexuală și despre alimentația tinerilor, bulimie, obezitate”, a precizat Aura Giurcă, directoarea Crucii Roșii Călărași.

Un singur medic din Călărași a acceptat să se implice în acest proiect. Este vorba despre medicul de familie Gabriela Lazăr, care vineri va susține un atelier pentru femeile gravide și mamele care au copii cu vârsta de până într-un an. Prezent astăzi la Clubul Pescarilor a fost și primarul Marius Dulce, care a primit, de asemenea, câteva investigații medicale minimale.

Noi avem un parteneriat nu numai acum. Avem un parteneriat de ani de zile și este îmbucurător, pentru că de la an la an Crucea Roșie Călărași a devenit un brand național, un brand care este luat drept exemplu peste tot și atunci este foarte bine pentru Crucea Roșie Călărași, pentru Călărași, faptul că facem astfel de lucruri”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași.

Proiectul urmează să fie implementat și în municipiul Oltenița și alte 22 de localități, imediat ce Crucea Roșie Călărași va primi sprijinul administrațiilor publice locale pentru organizarea unor astfel de campanii.

Sofidel a lucrat cu Crucea Roșie foarte mulți ani. Am văzut valorile pe care Aura le promovează în localitate și suntem foarte mândri să ne asociem cu ea, pentru că lucrează foarte mult să dezvolte proiecte în sănătate, să promoveze bunăstarea. A organizat evenimente de donare de sânge, de instruire pentru acordarea primului ajutor și a depus foarte multă muncă pentru familiile și școlile din zona locală”, a spus Iain James Barker, directorul general al Sofidel.

Proiectul derulat în aceste zile, „Sănătatea pe patru roți”, nu este singurul de acest fel organizat de Crucea Roșie Călărași. Anul trecut, organizația a desfășurat „Caravana de Sănătate”, un alt proiect în cadrul căruia aproximativ 2.500 de persoane au fost examinate în 20 de zile.

Continue Reading
La Top