URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CRIZA PREȚURILOR LA GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ. VÂRSTNICII CĂLĂRĂȘENI, LA SAPĂ DE LEMN

O parte din furnizorii de energie electrică și gaze naturale au emis facturi uriașe către clienți, ignorând astfel legea care stabilește plafonarea de preț și compensări pentru facturi. Pensionarii călărășeni sunt îngenunchiați de facturile uriașe la energie și gaze. Aceștia se plâng și de faptul că scumpirile în lanț îi afectează pe zi ce trece.

Pentru noi, care suntem pensionari, e mult, foarte mult (n.r. factura e mare). Doar la lumină mi-a venit factura de 500 de lei. Nu am cerut explicații (n.r. de la furnizori), pentru că mi-au zis copiii că se face o recalculare la 3 luni și mi-au zis să nu mă sperii. Eu acum plătesc, am fost la impozite, am fost la cimitir. Nu avem (n.r. bani). Noi, oamenii bătrâni, trebuie să ne chivernisim. Dacă facturile vor fi mai mari, voi plăti mai puțin la lumină, la gaze. Ce să facem? Trebuie să ieșim din iarna aceasta”, a declarat o pensionară din Călărași, pentru Canal Sud.

“Acum e ceva de speriat”

“Acum e ceva de speriat, vine factura cel mult 1.000-1.200, la două luni. Deci, cam 600 de lei pe lună”, a afirmat o altă pensionară.

“Aștept moartea“

Nu mi-a venit nicio factură, deocamdată. (…) Sunt bolnav de inimă, plătesc o rețetă de 500 de lei, pe lună. La ce să renunț? La mâncare? Aștept moartea, că dator nu aș vrea să rămân”, precizează alt vârstnic.

“Cum își pot permite să plătească o vilă cu 7 camere și eu nu pot să încălzesc 2 camere și o bucătărie”

Au venit facturile. Stau la casă. Am de plată 600 de lei la gaze și 180 de lei curentul. Nu mai spun de medicamente, că eu sunt bolnav, soția are diabet. Trebuie să luăm și medicamente, trebuie mâncare, trebuie să plătim cablu, apă, gunoi. Taxe multe. Nu sunt de acord cu nimic în ceea ce îi privește, cu toate că i-am votat. Nu are valabilitate votul nostru. Ei au nevoie de noi, ca să facă burta mare. Cum își pot permite să plătească o vilă cu 7 camere și eu nu pot să încălzesc 2 camere și o bucătărie”, a menționat un alt bătrân din Călărași.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a susținut, recent, că operatorii în cauză ar trebui să returneze din oficiu banii încasați, deoarece au încălcat legea. Tot ministrul a anunțat că, săptămâna viitoare, se va adopta o ordonanță care va obliga furnizorii la corectarea facturilor.

Sursa foto: digi24.ro

Continue Reading
La Top