URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CRIZA CARBURANȚILOR: GUVERNUL NU PLAFONEAZĂ PREȚURILE. BENZINA ȘI MOTORINA, FOARTE SCUMPE

Prețul carburanților a depășit în ultimele zile pragul de 8 lei pe litru și atinge un nou record. Un record pentru piaţa din România.

În acest context, subiectul îngheţării preţului la carburanţi nu a fost discutat în coaliţia de guvernare, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu: „Nu am discutat de plafonarea prețurilor”

Într-o conferinţă de presă, Dan Vîlceanu a precizat că „Nu am discutat de o îngheţare a preţului la carburanţi. De altfel, au existat discuţii în permanenţă în coaliţie despre măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a ajuta populaţia să treacă de această perioadă complicată.

De mai multe ori, Florin Cîţu a anunţat măsurile pe care noi le susţinem – mă refer la reducerea TVA, reducerea contribuţiilor, astfel încât să laşi populaţiei mai mulţi bani, pentru că altfel e complicat să vii cu o măsură pentru fiecare produs în parte care se scumpeşte.

Toate produsele se scumpesc în perioada asta şi nu ştiu cum am putea face pentru ca pentru fiecare produs de care au nevoie românii să venim şi să impunem noi preţul. Aşa ceva e imposibil”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Benzina se vinde cu 8 lei pe litru

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial. Motorina premium costă şi ea peste 8 lei.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia, conform site-ului național.ro.

Sursa foto: observatornews.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top