URMĂREȘTE-NE
Mânuță

ACTUALITATE

CRIMINALUL „MÂNUȚĂ”, CARE ȘI-A UCIS IUBITA DIN BORCEA ÎN ZIUA DE CRĂCIUN, VREA SĂ IASĂ DIN ÎNCHISOARE

Cazul crimei oribile din a doua zi de Crăciun din 2020 ajunge din nou în atenția publică, după ce criminalul, cunoscut ca „Mânuță”, cere să fie liberat condiționat din închisoare. Acesta se află în prezent închis la Penitenciarul Giurgiu, iar cererea de liberare condiționată a fost înregistrată la Judecătoria Slobozia, primul termen fiind 13 septembrie.

„Mânuță” are de executat o pedeapsă de 16 ani de închisoare pronunțată de Tribunalul Călărași pe 10 mai 2021 și rămasă definitivă prin decizia Curții de Apel București, la data de 27 octombrie 2021. Reamintim că bărbatul, în vârstă de 31 de ani, originar din Perișoru, și-a ucis iubita de 21 de ani din Borcea pe data de 26 decembrie 2020. Tragedia s-a petrecut la domiciliul părinților fetei, după ce aceasta din urmă i-ar fi spus criminalului că vrea să se despartă de el.

Pe fondul geloziei şi al consumului de alcool, inculpatul s-a înarmat cu un cuţit şi a înjunghiat-o de mai multe ori pe concubina sa în dormitorul lor, după care a părăsit locuinţa părinţilor victimei. După ce a fost înjunghiată, victima a reuşit să iasă în holul locuinţei strigându-şi mama şi apoi s-a prăbuşit. (N.r. mama fetei) a apelat SNAU 112 iar echipajul ajuns la faţa locului a efectuat manevre de resuscitare, însă, fără rezultat. Inculpatul a fost depistat de-abia a doua zi, acesta deplasându-se mai mulţi kilometri pe jos, pe câmp, spre domiciliul părinţilor săi”, se arată în rechizitoriul disponibil pe portalul Rejust.

În același document se menționează că victima a suferit o moarte violentă, moarte care „s-a datorat hemoragiei interne consecutivă unor plăgi înjunghiate cu interesarea plămânului drept, pericard, cord şi plămân stâng”, se mai precizează în rechizitoriu.

Criminalul „Mânuță” și-a recunoscut fapta în faza de urmărire penală, precizând că gestul său a avut la bază un act de gelozie.

În ultima perioadă de timp am aflat că, concubina mea consuma droguri şi avea relaţii sexuale cu alte persoane, de aceea am urmărit-o de mai multe ori, în sensul că stăteam ascuns şi ascultam de discută ea la telefon. În ziua de 26.12.2020 am stat la masă cu concubina mea, părinţii acesteia şi musafirii lor şi la un moment dat, ieşind pe terasă, am auzit-o pe concubina mea când discuta cu mama ei. Îi spunea mamei ei că vrea să plece în străinătate pentru că s-a săturat. Anterior, în cursul aceleiaşi zile, îmi spusese şi mie că vrea să plece.

În cursul zilei eu îmi făcusem bagajul să plec, dar de obicei făceam acest lucru numai cu gândul de a o testa în sensul să mă roage să rămân. În acea seară nu mi-a zis să rămân, ba chiar mi-a zis „Du-te la mă-ta acasă!”. I-am cerut 10 lei să mă duc acasă şi nu a avut să-mi dea. În cursul zilei am auzit o discuţie telefonică pe care o purta cu o persoană, din Feteşti, cu care stabilea să plece din ţară, urmând să stabilească data de 1 ianuarie sau 4 ianuarie.

Am intrat în cameră şi ea îşi făcea bagajele, în sensul că îşi scosese nişte haine, mie spunându-mi că vrea să meargă la o prietenă. I-am spus să mă ia şi pe mine la prietena ei, dar mi-a spus că nu, eu nu am voie. Atunci eu, din gelozie, am luat un cuţit de bucătărie care se afla în camera noastră şi am lovit-o de mai multe ori în zona pieptului. Aceasta a ţipat o dată, iar eu mi-am luat bagajul şi am fugit”, a declarat „Mânuță” în faza de urmărire penală, potrivit datelor disponibile pe portalul Rejust.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua magistrații Judecătoriei Slobozia referitor la cererea inculpatului de a fi liberat condiționat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top