URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII, ÎN JUDEȚELE CĂLĂRAȘI ȘI IALOMIȚA, PRIN PROIECTUL POIM AL ECOAQUA

Astăzi, 26 iulie a.c., la sediul Primăriei Municipiului Urziceni, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat cel mai mare proiect de extindere a infrastructurii de apă și canal al operatorului Ecoaqua, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare. La aceasta au participat directorul general al SC Ecoaqua SA Călărași, Eduard Grama, primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, dar și primarii a patru localități din județul Ialomița, care se numără printre beneficiarii acestei investiții.

Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, susține că nu a fost ușor să se ajungă la semnarea acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea durabilă a județelor Călărași și Ialomița. El spune că investitorii vor fi atrași mult mai ușor prin acest proiect. El speră că proiectul va fi dus la bun sfârșit, deoarece timpul reprezintă cel mai mare dușman.

Nu a fost ușor. Multă lume își luase adio de la acest proiect, dar împreună cu domnul președinte Vasile Iliuță, niciodată nu am crezut că nu vom semna acest proiect. Din fericire pentru noi, am reușit și sperăm ca acest proiect să aducă dezvoltarea necesară zonelor respective. Acolo unde există utilități publice, lumea se adună mai ușor, iar investitorii vin și mai ușor. Va fi o zonă foarte atractivă pentru investitori și pentru lumea care vrea sa aibă un trai mai decent. Sper să îl ducem la bun sfârșit. Cel mai mare dușman este timpul. (…) Am speranța că lucrurile vor merge bine”, a declarat primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava. 

Directorul operatorului de apă-canal, Eduard Grama, a dat asigurări că proiectul va fi implementat cu bine. El a subliniat faptul că prin acest obiectiv de investiții se dorește creșterea calității vieții în comunitățile implicate în proiectul finanțat cu bani europeni.

 “După o perioadă lungă de timp și multă muncă pentru acest proiect, la nivelul județului Ialomița vor veni circa 100 de milioane de euro, bani care vor fi investiți. Sucursala Urziceni este fruntașă în ECO central, este o sucursală care merge bine. Proiectul va fi implementat. Domnii primari vor beneficia de aceste servicii. Rolul nostru este să creștem calitatea vieții în comunitățile pe care le reprezentăm”, a afirmat Eduard Grama.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, spune că a făcut, alături de edilul Constantin Sava, foarte multe drumuri la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru a-i convinge pe reprezentanții acestei instituții că proiectul merită semnat.

Eu și primarul Urziceniului ne-am deplasat la minister și am mers din secretar de stat în secretar de stat, ca să putem împinge proiectul în față și uitați că a fost posibil cu insistențele primarului Constantin Sava. Și, în momentul în care am luat o decizie, am schimbat și conducerea Ecoaqua, pentru că aveam nevoie de un suflu tânăr, pentru a putea duce acest proiect în faza semnării. Toate acestea s-au materializat pas cu pas. (…) Sunt 32 de localități din județul Călărași care vor beneficia de apă și canal. E cel mai mare succes al meu, ca președinte de Consiliu Județean, să fiu martor la un proiect așa de mare”, a punctat Vasile Iliuță.

Eduard Grama estimează că lucrările în cadrul acestui proiect vor demara anul viitor, în perioada martie-aprilie. Deocamdată, operatorul de apă-canal mai are de scos la licitație 12 lucrări de execuție.

Amintim că, în data de 11 iulie a.c., a fost semnat proiectul POIM, în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș, de către Eduard Grama, directorul general al ECOAQUA Călărași.

Valoarea actualizată a proiectului este de 300 de milioane de euro. Potrivit declarațiilor președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, 100.000 de locuitori ai județului Călărași vor beneficia, prin proiectul POIM, de servicii publice de calitate.

Prin această  investiție, peste 30 de localități din județele Călărași și Ialomița, inclusiv municipiul nostru, vor beneficia de stații de epurare și tratare a apei, rețele de apă-canalizare și debitmetre diferențiale pentru pierderile de apă.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top