URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CREȘTERE UȘOARĂ A CAZURILOR DE COVID-19 ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI

În ciuda faptului că numărul cazurilor de Covid-19 rămâne redus la nivelul județului Călărași și pe plan național, înregistrările recente indică o ușoară creștere a acestora. În luna mai a acestui an, județul a consemnat 83 de cazuri confirmate, numărul scăzând în iunie la 47 și în iulie la 21.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, observăm o tendință de creștere treptată. Datele din săptămâna precedentă, 31 iulie – 6 august, au relevat 9 cazuri noi. Din nefericire, în paralel cu creșterea numărului de cazuri, au fost și cazuri de decese. În luna mai, au fost raportate 4 decese, în iunie 5, iar în iulie a fost consemnat un singur caz fatal. În prezent, spitalele județului Călărași găzduiesc doar 2 cazuri confirmate, dintre care unul este pediatric, iar celălalt implică un pacient în vârstă. Majoritatea persoanelor infectate se află în izolare la domiciliu, dar se constată că există și cazuri care necesită tratament spitalicesc.

La nivelul județului și, de altfel, la nivel național și nivel european încă există cazuri de Covid-19, e adevarat, că numărul cazurilor este mic, că nu pun presiune nici pe sistemul de sănătate și nici nu duc la alte tulburări ale activităților, dar încă se înregistrează cazuri. În luna mai 2023 în județul Călărași au fost 83 de cazuri confirmate, în iunie au fost 47, în iulie au fost 21, în ultimele săptămâni se sesizează o usoară tendință de creștere a numărului de cazuri, în săptămâna precendentă, 31 iulie – 6 august, au fost întregistrare 9 cazuri.

Din păcate există și cazuri de decese, în luna mai au fost 4 decese la nivelul județului, în iunie 5 și în iulie un singur caz. Ieri, în spitalele din județ erau internate 2 cazuri, unul pediatric și un vârsnic. Cele mai multe cazuri se izolează la domiciliu, dar încă sunt și cazuri care necesită internare.a declarat, pentru canalsud.ro, dr. Camelia Truică.

Continue Reading
La Top