URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COZILE DE LA DRPCIV, O ADEVĂRATĂ PROBLEMĂ. REACȚIA AUTORITĂȚILOR

Cozile interminabile de la Serviciul Regim Permise și Înmatriculări sunt bine cunoscute de călărășeni. Fie că vor să își înmatriculeze autoturismele sau să susțină proba pentru evaluarea cunoștințelor în vederea obținerii permisului de conducere, cetățenii au de așteptat la un rând care pare că nu se sfârșește.

Zilele trecute, în spațiul public au apărut mai mult fotografii în care se vede cu ochiul liber aglomerația de la Serviciul permise și înmatriculări. Astfel, reacția autorităților răspunzătoare nu a întârziat să apară. Într-un interviu acordat echipei Canal SUD, Eugen Ilie, subprefectul județului Călărași, a explicat cum stă situația.

“Oamenii așteaptă și pentru că activitatea serviciului este foarte complexă. Fie că vorbim despre înmatriculări, radieri, autorizări provizorii sau despre obținerea permisului de conducere, este normal să fie acest flux de persoane”, a declarat pentru Canal SUD Eugen Ilie, subprefectul județului Călărași.

Un alt aspect care influențează crearea unor cozi lungi de așteptare este însoțirea persoanelor.

“Nu le putem impune cetățenilor să vină neînsoțiți”, a menționat aceeași sursă.

De câțiva ani buni, 70% din activitatea Serviciului Regim Permise și Înmatriculări s-a mutat în online. Cu toate acestea, există persoane care preferă să vină la fața locului pentru a se programa.

Totodată, Serviciul Regim Permise și Înmatriculări înregistrează un deficit de personal.

“Conform ultimei organigramei, am avea nevoie de cel puțin patru posturi. Personalul lucrează și în weekend pentru a reduce timpul de așteptare”, a conchis Eugen Ilie, subprefectul județului Călărași.

Pentru a îmbunătăți serviciile oferite cetățenilor, Instituția Prefectului Călărași ia în considerare schimbarea locației.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top