URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

COVID-19: ÎNCEPE TESTAREA COPIILOR ÎN ȘCOLI

Testarea elevilor împotriva COVID-19 se reia din această săptămână. Amintim că Edupedu.ro a scris săptămâna trecută că Ministrul Educației a dat asigurări că până la începutul acestei săptămâni vor ajunge în școli 10 milioane de teste pentru preșcolari, elevi și angajați din învățământ.

 Secretarul de stat Sorin Ion a declarat că prima testare Covid-19 din școli se va putea realiza astăzi sau miercuri: „Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată. În consecință, prima testare se va putea realiza zilele acestea.”

Secretarul de stat a mai precizat că testele sunt ambalate individual sau câte două: „Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două”.

Testarea elevilor a fost blocată după doar 2-3 testări pentru că nu au fost suficiente teste. Practic, dintr-un total de 70 de milioane de teste, cât s-a angajat ministerul Educației în octombrie că va cumpăra pentru elevi din toată țara, au fost achiziționate doar 10 milioane de teste rapide antigen, până în data la mijlocul lunii decembrie.

sursa foto: mediafax.ro

Continue Reading
La Top