URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

COPIII CU DIZABILITĂȚI NU SUNT PRIVAȚI DE DREPTUL LA RECUPERARE, ÎN PANDEMIE

Centrul de Recuperare de Zi a Copilului cu Handicap Sever, organizat în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever Călărași, asigură continuitatea serviciilor de recuperare și reabilitare neuro-psihomotorie destinate copiilor cu dizabilități psihice și/sau asociate, din comunitate, pe toată perioada pandemiei, dar cu respectarea măsurilor sanitare, copiii nefiind privați  de dreptul la recuperare, informează DGASPC.

Accesul celor 50 de copii cu dizabilități la programe de kinetoterapie, masaj, logopedie, intervenție psihologică și psihoeducațională, stimulare senzorială,  se realizează în baza unor programe de abilitare/reabilitare, părinții sau aparținătorii copiilor fiind implicați în realizarea acestora.


Ca partener în procesul de recuperare, părintele este informat, consiliat și  îndrumat în scop de formare a unor abilități de coterapeut, în așa fel încât terapia să poată fi continuată la domiciliu, cunoscută fiind perioada îndelungată de recuperare în majoritatea cazurilor.

“Cabinetele de terapie sunt dotate corespunzător, terapia se realizează sporadic în grupuri mici de copii,  iar  dedicarea profesională a specialiștilor noștri  oferă familiilor speranță și încredere în lupta cu dizabilitatea. Pentru copiii netransportabili, fie din cauza dizabilității, fie din cauza afecțiunilor asociate, asigurăm gratuit, prin funcționarea echipei mobile, terapie la domiciliu, continuând să sperăm că facem bine sau că, cel puțin, oferim șanse egale de recuperare tuturor celor care ni se adresează. Fiecare început de lună este un prilej de aniversare a tuturor copiilor născuți în acea lună, centrul organizând primirea într-un cadru festiv prin acțiuni simple de socializare, dar care aduc bucurie și ne răsplătesc cu zâmbete”, transmite DGASPC Călărași, printr-un comunicat de presă.

Continue Reading
La Top