URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CONTAINERE CONFORME CU NORMATIVELE EUROPENE ȘI INTERNAȚIONALE APLICABILE PENTRU COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR ÎN CĂLĂRAȘI

Colectarea selectivă a deșeurilor este un proces prin care gunoiul este colectat în funcție de anumite tipuri de deșeuri. Acest lucru poate contribui la reducerea cantității de gunoi care trebuie manipulat și eliminat, ceea ce duce la beneficii de mediu și financiare pentru firmele de salubritate. De asemenea, colectarea selectivă le permite oamenilor să recicleze mai eficient. Reciclarea modernă separă toate deșeurile încă de la primul circuit – consumator, păstrând curat mediul înconjurător.

La finele anului trecut, Primăria Municipiului Călăraşi a achiziţionat nu mai puţin de 8 containere conforme cu normativele europene şi internaţionale aplicabile pentru colectarea selectivă a deşeurilor (2 pentru deşeuri menajere, 2 pentru hârtie şi carton, 2 pentru plastic şi metal, respectiv 2 pentru sticlă). 6 dintre ele au fost deja amplasate pe strada Bărăganului, în zona blocurilor 10 Nivele.

“Cu toţii ne dorim un oraş mai curat, mai frumos, demn de un municipiu reşedinţă de judeţ. Investiţia vizează creşterea gradului de colectare a deşurilor reciclabile, diminuarea cantităţii de deşeuri neconforme, păstrarea unui aspect salubru al domeniului public. Din acest motiv, în acest an, împreună cu operatorul de salubritate REBU, dorim să intensificăm în această direcţie, acţiunile de conştientizare şi informare privind colectarea selectivă,” a precizat Marius Dulce, edilul municipiului Călărași pe pagina personală de soializare.

Continue Reading
La Top