URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CONSILIUL JUDEȚEAN ȘI SUBORDONATELE SALE SPRIJINĂ POPORUL UCRAINEAN. SPECTACOL UMANITAR, PENTRU REFUGIAȚI

Consiliul Județean (CJ) Călărași, prin toate subordonatele sale, este implicat în ajutorarea poporului ucrainean care trece prin momente cumplite, din cauza războiului declanșat de Rusia. Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Călărași, Marinela Voivozeanu, s-au identificat locații pentru găzduirea ucrainenilor care poposesc în județul nostru.

De o săptămână, am început ședințele de lucru, prezidate de președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, privind situația din Ucraina. Pot să vă spun că, la nivelul subordonatelor Consiliului Județean, s-au identificat locații pentru a putea găzdui ucrainenii care vin către județul nostru. Prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Călărași, avem 3 locații care pot reprezenta o oază temporară de liniște pentru mamele și copiii care tranzitează județul nostru. Cele trei locații sunt reprezentate de 2 apartamente, a câte 4 camere fiecare, situate în municipiul Călărași și o căsuță de tip familial, în comuna Ciocănești, cu 5 camere. În aceste spații putând fi găzduite maximum 35 de persoane. La nivelul Spitalului Județean de Urgență Călărași, sunt puse la dispoziție 26 de paturi. Se ia, în permanență legătura cu managerul spitalului județean, Bogdan Mihai, iar la Spitalul de Psihiatrie Săpunari sunt identificate 8 paturi”, a declarat, Marinela Voivozeanu.

Spectacol umanitar, pentru refugiații ucraineni

De asemenea, toate subordonatele CJ Călărași au conlucrat la organizarea unui spectacol umanitar, pentru refugiații ucraineni, care se va desfășura la data de 6 martie 2022, începând cu ora 16:00, în sala “Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație. Banii donați de către cetățenii sufletiști care vor lua parte la eveniment vor fi direcționați către Crucea Roșie Călărași și se vor achiziționa diverse echipamente medicale solicitate de administrația militară din Odessa.

Toate subordonatele, ceea ce înseamnă Biblioteca Județeană ‘Alexandru Odobescu’, Muzeul Dunării de Jos, dar și Centrul Cultural sunt implicate într-un spectacol umanitar, care va fi organizat pe data de 6 martie, începând cu ora 16:00. în cadrul acestui spectacol, toți artiștii vor veni la Călărași gratuit. Am primit deja acordul dumnealor. Biletele s-au pus în vânzare, dacă putem spune așa. Biletul pentru spectacolul umanitar nu are valoare, dar reprezintă o donație. Astăzi au fost scoase biletele de sub tipar. Biletul este o donație de 200 de lei, cu participare la spectacol și poate sunt călărășeni care vor să doneze și nu au timp să vină, și atunci avem un alt bilet care reprezintă o donație de 100 de lei, fără participare. Biletele le puteți găsi la Consiliul Județean, la cabinetul președintelui instituției Vasile Iliuță, la Crucea Roșie Călărași, la sala de sport a Școlii Nr. 11, dar și la Cinematograful 3D din Călărași. Ținem, în permanență, legătura cu Crucea Roșie. În fiecare zi, stăm de vorbă cu Aura Giurcă, directoarea Filialei Călărași, ne implicăm. Avem o doamnă care se implică activ. Este vorba despre Karina Staikova. Dumneaei va fi prezentă și la spectacolul umanitar, împreună cu câteva familii care sunt refugiate. Ținem legătura, de asemenea, cu consiliile județene care sunt la granița cu Ucraina și vreau să vă spun că toți banii care vor fi donați în cadrul acestui spectacol umanitar, vor fi direcționați către Crucea Roșie și vom cumpăra următoarele echipamente, care ne-au fost solicitate de către administrația militară din Odessa: bandaje, tifon de diferite dimensiuni, seringi de diferite dimensiuni, sisteme pentru perfuzii, mânuși medicale, spirt medicinal și antiseptice, antibiotice, hemostatice, analgezice, turniquet pentru oprirea sângerării, genți frigorifice speciale, materiale de structură de diferite dimensiuni, tărgi, materiale pentru repararea fracturilor, catetere intravenoase, alte medicamente necesare, truse medicale de prim-ajutor, saci de dormit, dispozitive de vedere pe timp de noapte, binoclu, ciorapi bărbătești, prosoape, seturi de produse de igienă personală, antiseptice, lanterne. Toate acestea vor pleca către Ucraina. Deocamdată, nu colectăm alimente, la nivelul Consiliului Județean Călărași, ci doar aceste dispozitive medicale care ne-au fost solicitate de către semenii noștri din Odessa. Suntem, la nivelul administrației județene, în discuții cu angajatori importanți de pe teritoriul județului Călărași. Consilierul județean Emilia Tudor, care este și reprezentantul Catena, pe zona noastră, este deja alături de noi și ne oferă toate aceste materiale de care avem nevoie. Suntem deschiși tuturor, atât în cadrul liniei telefonice care a fost lansată astăzi, cât și la Consiliul Județean Călărași, pentru orice ajutor care poate fi binevenit”, a conchis purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Călărași, Marinela Voivozeanu.

Continue Reading
La Top