URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI ȘI ASOCIAȚIA GREEN SPACE, PROIECTE PILOT PRIVIND COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Consiliul Județean (CJ) Călărași și-a propus să deruleze două proiecte pilot, în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, în parteneriat cu Asociația Green Space din Oltenița. Potrivit declarațiilor vicepreședintelui instituției călărășene, Mihăiță Beștea, prin intermediul primului proiect, cetățenii din 10 localități ale județului vor beneficia de campanie de informare și conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor.

“Săptămâna trecută, am început şi proiectul cu Asociaţia Green Space. Ne-am înscris la Ministerul Mediului şi am accesat o sumă de bani. Nu este foarte mare, dar este îndestulătoare pentru cei din asociaţie. Ieri, au fost prezenți (n.r. reprezentanții Asociației Green Space) la Consiliul Județean şi ne-am propus două proiecte pilot, în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor. În cadrul unui proiect, vom alege 10 localităţi din mediul rural şi vom încerca să facem o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei, astfel încât aceasta să înţeleagă că este beneficî şi pentru mediul înconjurător, dar şi pentru buzunarul lor, colectarea selectivă a deşeurilor. Ne dorim și ne propunem ca target o scădere a facturilor cu minim 20%, pentru că în acest ritm primăriile rămân înglotate în datorii și nu vor mai putea face față la toată această problemă. Ba mai mult decât atât, necolectându-se selectiv, micșorăm și durata de viață a gropii de la Ciocănești, a menționat vicepreședintele CJ Călărași, Mihăiță Beștea, în conferința de presă a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași, desfășurată săptămâna aceasta.

Al doilea proiect pilot constă în înființarea unor platforme betonate, în comuna Căscioarele, din județul Călărași, unde tot gunoiul ar urma să fie depozitat.

“Pentru al doilea proiect, ne-am hotărât să luăm o localitate, care este cam cea mai mică. din județ, mă refer la comuna Căscioarele, unde, pe lângă campania de informare și conștientizare, vrem să facem pubele, să facem platforme betonate, unde tot gunoiul selectat, cel care poate fi reciclat, să fie depozitat acolo, pentru a reduce costurile de transport și de manipulare ale operatorului”, a mai spus sursa citată.

Sursa foto: economisestepentrutine.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top