URMĂREȘTE-NE
Consiliul Județean Călărași

ACTUALITATE

CONSILIUL JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI: A FOST CREAT PORTALUL DE SERVICII DESTINATE CETĂȚENILOR

În perioada 12.04.2019 – 11.12.2021, Consiliul Judeţean Călăraşi a implementat proiectul “Planificare strategică și simplificare administrativă pentru o dezvoltare sustenabilă a județului Călărași”, cod SIPOCA 569/MySMIS nr. 126537.

Prin intermediul acestui proiect  a fost creat Portalul de servicii destinate cetățenilor.

 Astfel, cetățenii au posibiltatea ca accesând Portalul de servicii electronice pentru cetățeni https://servicii.calarasi.ro/ să se înroleze și să completeze online cereri/solicitari către Consiliul Județean Călărași în scopul oferirii/furnizării următoarelor tipuri de servicii:

  • Informare/asistență, formulare, primire solicitări și eliberare documente cu valoare juridică.
  • Autorizare activitate de transport – înregistrare date transportator, întocmire autorizații de transport; vizualizare program de transport public județean de călători prin curse regulate și harta interactivă a acestui serviciu;
  • Înregistrare solicitări audiențe, programare audiențe și gestionarea de către responsabilii desemnați de instituție a registrelor și rapoartelor aferente audiențelor;
  • Solicitare certificate de urbanism/autorizații de construire și alte documente în materie de urbanism și amenajarea teritoriului si obtinerea acestora mult mai rapid, fără a fi necesară deplasarea la sediul Consiliului Județean Călărași.

  Soluția informatică implementată de Consiliul Județean Călărași  acoperă funcționalitățile oferite în mod normal de o activitate la ghișeu.

 În Portalul de servicii electronice oferite cetățenilor pot fi accesate următoarele secțiuni :

  • Căutare sau verificare documente: La depunerea unei cereri, cetățenii primesc un număr de înregistrare și un cod de acces, informaţii necesare și obligatorii sistemului de urmărire a stadiului documentelor;
  • Depunere online fără cont : Depunerea electronică a unei solicitări fără autentificare. Soluția este integrată 100% cu sistemul de management de documente DocManager a Consiliului Județean Călărași.
  • Sesizări online pe hartă : Sesizări online, este o aplicație pentru soluționarea eficientă a problemelor apărute pe raza județului, a căror rezolvare este de competența Consiliului Județean Călărași.
  • Bugetare participativă : Prin conceptul de „Bugetare participativă” UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași creează cadrul unei relaţii de parteneriat între administraţia publică şi cetăţeni prin finanțarea ideilor de proiecte propuse de cetățeni și votate în ordinea prioritizării de către aceștia.
  • Programare online la ghișeu : Serviciul de programări online este disponibil cetățenilor care doresc să se programeze la ghișee pentru a beneficia de serviciile oferite de către Consiliul Județean Călărași.
  • Harta transport județean : Consultă harta traseelor de transport județean de călători pentru persoane prin curse regulate în județul Călărași.

Continue Reading
La Top