URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CONFLICT ÎNTR-O FAMILIE DIN CURCANI: FIUL ȘI MAMA, SCANDAL MONSTRU DIN CAUZA MOȘTENIRII

Vlădan Petre, un tânăr din Curcani, care de mai mulți ani se judecă cu propria mamă, susține că se zbate pentru a-și obține drepturile referitoare la moștenirea casei pe care bunicii săi ar fi lăsat-o tatălui său. Din câteva formalități, totul s-a transformat într-un adevărat coșmar.

După numeroase termene de judecată în instanțe, bărbatul nu găsește pacea și afirmă că au fost falsificate documente, emise de angajații Primăriei comunei Curcani. Acuzațiile vin din ambele părți. Fiul își acuză mama că ar fi plătit juristul din Primărie pentru a obține anumite documente, în timp ce primarul susține că fiul femeii i-ar fi dat bani angajatului din primărie pentru a influența deciziile magistraților în procesele dintre mama și fiu, ambii dorind să obțină dreptul de moștenire asupra casei cumpărate și lăsate de bunici.

Vlădan Petre are suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri oficiale sau incompetență în cazul juristului Pandele Aurel Claudiu. Acest jurist, contactat cu fonduri publice ale comunei, ar fi trebuit să reprezinte interesele Consiliului Local. Recent, Pandele a renunțat la colaborarea cu Primăria Curcani după ce a promovat examenul pentru a deveni membru avocat al Baroului București. Vlădan Petre afirmă că documentele sunt greșite, iar aceasta ar influența în mod semnificativ procesele dintre el și mama sa, care au în centrul lor soluționarea moștenirii.

Bărbatul susține că o adeverință eliberată de Registrul Agricol din Primăria comunei Curcani atestă că tatăl său, Vlădan Ștefan, ar fi lucrat la Cooperativa Agricolă de Producție, lucru pe care fiul său îl neagă, spunând că tatăl său a fost sudor la Filatura din Curcani.

“Ei au falsificat actele!”, declară Vlădan Petre, care a avut două procese cu mama sa, unul durând aproximativ doi ani, iar cel de-al doilea având loc la Tribunalul Călărași.

Mama lui Vlădan Petre susține că fiul ei a amenințat-o cu cuțitul. Am încercat să discutăm cu ea, dar fără succes. Nervoasă și deranjată de prezența noastră, femeia l-a apelat pe șeful de post pentru ajutor.

Vlădan Petre afirmă că tatăl său, decedat de mai mulți ani, ar fi avut dreptul la 20% din totalul moștenirii, pe lângă ceilalți patru frați. El susține că mama sa nu are niciun drept asupra moștenirii și că doar cei 20% ar reveni bărbatului decedat.

Fiul femeii afirmă că mama sa a plătit sume considerabile pentru avocați, inclusiv juristul din primărie, care, la rândul său, ar fi plătit pe altcineva ulterior. Potrivit lui Petre, s-ar fi dat aproximativ 4000 de euro.

Petre spune că depune toate eforturile pentru a-și dovedi drepturile și afirmă că deține toate documentele necesare pentru a-și susține cazul.

Împreună cu Vlădan Petre, ne-am îndreptat către sediul Primăriei din comuna Curcani pentru a obține un punct de vedere din partea unui reprezentant al instituției. La prânz, în clădire se aflau doar câțiva salariați, un câine și câțiva oameni în curte.

Insistăm și intrăm în holul Primăriei, unde ajungem într-un birou unde o presupusă secretară își desfășoară activitățile în cadrul programului de lucru, iar un câine îi ține companie, chiar în birou. Vlădan Petre încearcă să pună mai multe întrebări femeii pe care o găsește în biroul secretarei, dar aceasta răspunde evaziv că nu are cunoștință de această situație.

Deranjați de prezența noastră și de faptul că am trezit câinele, salariata ne cere să părăsim biroul și se încuie pe interior.

Între timp, la domiciliul mamei și al bărbatului apare o autospecială de poliție. Cu scopul de a calma situația, echipajul de poliție îl invită pe bărbat la sediul postului de poliție pentru a discuta despre suspiciunile de fals în înscrisuri, pentru a preveni escaladarea scandalului.

Insistăm, din nou, să obținem un punct de vedere din partea unui reprezentant al Primăriei Curcani și, în cele din urmă, reușim să vorbim cu primarul Gazu Aurică. Acesta își motivează absența din sediul primăriei prin avaria la rețeaua de apă. Primarul afirmă că procesul dintre cei doi este în derulare, iar instanța va decide cine are dreptate.

Într-un moment cu totul neașteptat, primarul Gazu din Curcani susține că Vlădan Petre i-ar fi oferit o sumă de bani juristului pentru a obține sprijin în realizarea documentelor.

UPDATE: 28 August 2023

Juristul Primăriei Comunei Curcani vrea să se clarifice situația

Juristul Aurel Pandele, cunoscut în cadrul Primăriei Comunei Curcani din județul Călărași, a fost recent acuzat de către Vladan Petre, un localnic din aceeași comună, că ar fi primit bani de la mama acestuia în scopul obținerii unor documente oficiale de la Primărie. Scopul acestor documente ar fi susținut să rezolve o controversă moștenire pe care mama lui Vladan Petre dorește să o clarifice, în care se judeca cu propriu fiu.

Înainte de publicarea ultimului material, în timpul documentării, am încercat să obținem puncte de vedere din partea tuturor părților.

Aurel Pandele, fostul jurist în cauză, a abordat redacția Canal Sud după publicarea materialul pentru a respinge ferm toate acuzațiile care i-au fost aduse. El a susținut și consideră că aceste afirmații drept nefondate și a subliniat că nu există dovezi care să susțină aceste susțineri. În plus, el a solicitat în mod explicit dreptul la replică, dorind să ofere o perspectivă completă asupra situației în care este implicat.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top