URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CONDUCEREA AVICOLA SLOBOZIA, CONDAMNATĂ LA ÎNCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

Conducerea companiei Avicola Slobozia a fost condamnată la închisoare cu executare într-un proces penal, în urma acuzațiilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Sentințele au fost pronunțate în data de 21 septembrie 2023 și au lăsat în urmă un precedent dur pentru infracțiunile financiare grave.

Faptele reținute de procurori în rechizitoriu arată că acționariatul Avicola Slobozia au săvârșit multe fapte de natură foarte gravă. Aceștia au fost găsiți vinovați de falsificarea a sute de facturi, aspecte care au stat la baza condamnării lor pentru constituirea “unui grup infracțional organizat”. Fiecare dintre cei judecați a fost acuzat de săvârșirea repetată a infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Într-o mișcare surprinzătoare, judecătorii au respins cererea Parchetului de confiscare extinsă a sumei de 6.965.556 Euro (30.386.027 lei), în temeiul articolului 1121 din Codul Penal, notează ziarulstirea.ro.

Sentințele, așa cum au fost pronunțate, sunt următoarele:

1. Stănoiu Dumitru a fost condamnat la o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, cu aplicarea articolului 35 din Codul Penal, în legătură cu 1150 de acte materiale. De asemenea, i s-a interzis, ca pedeapsă complementară, exercitarea anumitor drepturi pentru o perioadă de 2 ani.

2. Boloca Silviu Gheorghe a fost condamnat la aceeași pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în legătură cu 1150 de acte materiale, cu aplicarea articolului 35 din Codul Penal. Acestuia i s-au interzis, de asemenea, anumite drepturi pentru o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară.

3. Vlase Mitru-Laurențiu a primit și el o condamnare de 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în legătură cu 1150 de acte materiale, cu aplicarea articolului 35 din Codul Penal. Ca pedeapsă complementară, i s-au interzis anumite drepturi pentru 2 ani.

4. Botea Dorian Silviu Gabriel a fost condamnat la aceeași pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, cu aplicarea articolului 35 din Codul Penal, în legătură cu 1150 de acte materiale. Pedepsei complementare i s-au interzis, de asemenea, anumite drepturi pentru 2 ani.

5. Barakat Elgealan Mohamed Elamin a fost găsit vinovat de complicitate la evaziune fiscală în modalitatea evidențierii în actele contabile sau alte documente a unor operațiuni fictive, conform articolului 48 din Codul Penal, raportat la articolul 9 alin. 1 lit. c și alin. 3 din Legea nr. 241/2005. Acesta a primit o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în legătură cu 508 acte materiale, cu aplicarea articolului 35 din Codul Penal. Drepturile i-au fost interzise ca pedeapsă complementară, pentru o perioadă de 2 ani.

Procesul a avut și două încetări ale procesului penal în ceea ce privește inculpații Moubarak Mahmoud Sleiman și Drăgușin Ion, cunoscuți și sub poreclele “Mike” și “Dani”, în legătură cu anumite capete de acuzare.

Conducerea Avicola Slobozia va trebui să-și ispășească pedepsele în întregime, iar acest proces rămâne un exemplu semnificativ al aplicării legii în cazurile de corupție financiară.

Continue Reading
La Top