URMĂREȘTE-NE
RĂZVANI

ACTUALITATE

CONDAMNARE CU SUSPENDARE PENTRU FEMEIA CARE A AGRESAT UN POLIȚIST LA RĂZVANI. NEPOTUL FEMEII A PRIMIT ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

Cazul de ultraj de la Răzvani, din luna decembrie a anului 2022, a ajuns la final, după ce magistrații Judecătoriei Lehliu-Gară au pronunțat la finalul săptămânii trecute sentința. Astfel, femeia care a agresat un polițist a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare, în timp ce nepotul acesteia, care a amenințat doi polițiști că îi va lovi cu o bordură de beton, a fost condamnat la nouă luni și 10 zile de închisoare cu executare, după ce la pedeapsa din acest caz a fost adăugată una cu suspendare pe care o primise în 2020.

Cazul de la Răzvani a intrat în atenția publică în luna decembrie a anului trecut, după ce un polițist a fost agresat, iar alți doi au fost amenințați de o femeie și de nepotul acesteia.

Întreaga situația a avut loc pe data de 14 decembrie 2022, în jurul orei 15.40, atunci când doi polițiști, care se deplasau pe raza satului Răzvani din orașul Lehliu-Gară, au observat pe strada Trandafirilor un grup de persoane care dansau și ascultau muzică la o boxă.

Patrula de poliție a ocolit grupul petrecăreț, însă una dintre persoane, femeia condamnată, a lovit cu palma autospeciala de poliție. În acel moment, polițistul a coborât din mașină pentru a-i cere socoteală femeii, moment în care aceasta din urmă l-a lovit pe polițist cu pumnul în față. Potrivit rechizitoriului disponibil pe portalul Rejust, femeia era foarte agresivă și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Am intrat pe strada Trandafirilor, ocazie cu care am observat un grup de persoane aflate în mijlocul străzii, printre care şi inculpaţii din cauza de faţă. Inculpata s-a pus în faţa autospecialei, am oprit autoturismul ca să nu o lovesc, iar inculpatul a venit să o tragă pe inculpată din faţa maşinii, inculpata a lovit cu palma geamul din faţă, partea şoferului, situaţie faţă de care am coborât din maşină să văd de ce s-a comportat aşa. După ce am coborât inculpatul a venit în dreptul meu să discute cu mine iar la scurt timp, din spatele acestuia, a venit inculpata şi m-a lovit cu pumnul în zona feţei”, a declarat polițistul agresat, potrivit rechizitoriului.

BĂRBATUL A AMENINȚAT POLIȚIA CU O BORDURĂ DE BETON. MĂTUȘA A FOST ÎNCĂTUȘATĂ

Imediat după lovitură, ceilalți membri ai familiei au început să vocifereze pentru a îl intimida pe polițist, astfel că acesta și-a pornit body-cam-ul. Acesta a fost momentul în care femeia, profitând de neatenția polițistului, l-a lovit pe acesta cu palma în zona umărului, astfel încât lanterna agățată de uniforma omului legii a căzut.

Văzând că situația degenerează, colega polițistului și-a contactat colegii pentru a veni în sprijin. În numai câteva minute, alți doi polițiști au ajuns la fața locului. Deoarece femeia continua să fie recalcitrantă, polițiștii au încercat să o imobilizeze, pentru a o încătușa, însă aceasta a opus rezistență, iar la un moment dat a încercat să îl muște de picior pe unul dintre polițiști.

Familia acesteia a început să țipe, încercând să oprească încătușarea femeii, iar nepotul acesteia, cealaltă persoană condamnată, a luat o bucată de bordură și i-a amenințat pe oamenii legii.

Inculpatul a luat în mâini o bucată de bordură de lângă un gard, pe care a ridicat-o la nivelul pieptului, ameninţându-i pe cei doi poliţişti că îi va lovi cu ea în cap. Această ameninţare verbală explicită, rostită pe un ton agresiv, extrem de ridicat, a venit după ce inculpatul, ţinând în mâini bordura, le pusese în vedere poliţiştilor, cu doar câteva secunde mai devreme, că va lovi echipajul (făcând referire la autospeciala de poliţie) şi că ,,bag ăla în voi”. Inculpatul chiar s-a apropiat puţin, cu bucata de bordură în braţe, către cei doi poliţişti care încercau s-o încătuşeze pe mătuşa sa, dând de înţeles că în orice moment poate folosi obiectul respectiv ca pe o armă de atac”, se arată în rechizitoriu.

Inculpata a fost încătușată și urcată în mașina de poliție, iar pe drum spre secție a lovit cu piciorul polițista care conducea mașina și s-a dat de mai multe ori cu capul de geam. La scurt timp, femeia a leșinat, fiind condusă la spital pentru îngrijiri medicale. Femeia și-a revenit, iar apoi a fost condusă la sediul Poliției Orașului Lehliu-Gară.

CUM S-AU APĂRAT CEI DOI INCULPAȚI

Femeia nu și-a recunoscut fapta de care a fost acuzată și a declarat în cadrul audierilor că nu a dorit să spargă geamul mașinii de poliție sau să facă rău cuiva.

În după-amiaza zilei de 14.12.2022, serbam ziua nepotului meu şi ne aflam pe stradă, iar la un moment dat a trecut pe stradă maşina poliţiei, iar eu am dat încet cu palma în maşina poliţiei, nu cu intenţia să sparg ceva. A coborât din maşină domnul poliţist, după care a venit și un al doilea echipaj, m-au luat la pumni şi picioare, târâtă de păr şi dată cu spray şi de aici nu mai ştiu absolut nimic. Precizez că în ziua respectivă consumasem alcool. Nu-mi aduc aminte cât anume dar eram băută”, a precizat inculpata.

De asemenea, și inculpatul a sărit în apărarea mătușii și a recunoscut că a amenințat cei doi polițiști, deoarece nu știa cum să își scoată mătușa din mâinile acestora.

În jurul orei 15:00 a apărut un echipaj de poliţie, moment în care, mătuşa mea, aflată sub influenţa alcoolului, neştiind cine este exact în maşina poliţiei, în momentul în care a trecut maşina poliţie, a atins uşor cu palma, în semn de salut, pe geamul stâng din partea şoferului. Maşina poliţie a oprit, a coborât poliţistul, foarte supărat, bulversat, situaţie faţă de care m-am dus să vorbesc cu acesta foarte civilizat. Mi-am cerut scuze în numele mătuşii, dacă poliţistul a crezut că acesta ar fi intenţionat să spargă maşina; poliţistul m-a înţeles dar am văzut cum în acel moment, poliţista îmbrăcată civilă, a pus mâna pe telefon şi a sunat după un al doilea echipaj”, a spus inculpatul, potrivit rechizitoriului disponibil pe portalul Rejust.

NEPOTUL, CONDAMNAT CU EXECUTARE

Totuși, în rechizitoriu se precizează faptul că în imaginile surprinse de body-cam se observă cum femeia l-a lovit pe polițist, iar bărbatul i-a amenințat pe ceilalți doi că îi va lovi cu bucata de bordură: „Prin urmare, faţă de probatoriul administrat, apare evidentă lipsa de sinceritate a inculpaţilor, declaraţiile acestora fiind nesincere”, se mai arată în rechizitoriu.

Astfel, magistrații Judecătoriei Lehliu-Gară au condamnat-o pe femeie la cinci luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, aceasta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Lehliu-Gară și/sau Spitalului Orăşenesc Lehliu-Gară, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Nepotul acesteia nu a scăpat însă așa ușor. În ceea ce privește faptele de ultraj, acesta a fost condamnat la opt luni de închisoare, însă la aceasta s-a mai adăugat o treime dintr-o altă pedeapsă primită în anul 2020 cu suspendare, pentru distrugere, rezultând astfel o pedeapsă finală de nouă luni și 10 zile de închisoare, pe care o va executa în regim de detenție.

Sentința nu este definitivă, iar până acum niciunul dintre cei doi inculpați nu au făcut apel.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top