URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

CONCURSUL “SANITARII PRICEPUȚI” – EDIȚIA 2024

Sanitarii Pricepuți este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România. Astăzi, 31 Mai 2024, a avut loc faza Județeană a concursului “Sanitarii Pricepuți” care se desfășoară în sala de sport a școlii “Tudor Vladimirescu” din Călărași. Noua echipe, de la noua școli și licee își vor demonstra abilitățile, cunoștințele și priceperea de acordare a primului ajutor.

La acest eveniment nu putea lipsi Roxana Pațurcă, Inspector General Școlar Călărași, a cărei prezență subliniază importanța educației în primul ajutor.

Cu mare bucurie, sunt alături de Aura Giurcă și o felicit pentru dedicarea cu care organizează aceste concursuri. Ea reprezintă sufletul Crucii Roșii la Călărași. De asemenea, sunt mândră să susțin elevii din județ care participă la acest concurs, felicitându-i pentru angajamentul lor de a fi cetățeni activi și pentru faptul că prioritizează educația sanitară, dobândind cunoștințe esențiale în acordarea primului ajutor.
Aici e nevoie de solidaritate, de empatie și, mai ales, de abilitatea de a salva o viață, aplicând corect procedurile necesare. Îi felicit încă o dată pe toți participanții și le doresc mult succes la etapa națională, fiind convins că vor reveni cu rezultate excelente“, a precizat Roxana Paturcă, Inspector General Școlar Călărași.

De asemenea, Aura Giurcă, directorul Crucii Roșii, filiala Călărași, a  vorbit despre importanța acestui concurs, accentuând rolul esențial al educației sanitare în formarea tinerilor și dezvoltarea abilităților de acordare a primului ajutor.

Din punctul meu de vedere, este extraordinar de important să știi să acorzi primul ajutor în caz de accident, în orice situație. Să salvezi o viață este esențial. Așa cum a spus și doamna Inspector Roxana Paturcă, îi felicit pe copii și pe profesori pentru implicarea lor în educația și instruirea acestor tehnici vitale. Vreau să mulțumesc copiilor, profesorilor, Inspectoratului Școlar și inspectorului Școlar General pentru colaborarea noastră de 14 ani, cea mai lungă și fructuoasă din istoria filialei. De asemenea, mulțumesc părintelui Alin Butoi, directorul Școlii Generale Tudor Vladimirescu, pentru că ne primește mereu cu brațele deschise.
Le urez mult succes tuturor copiilor. Abia aștept să văd care echipaj de liceu va merge la etapa națională. Mi-ar fi plăcut să avem mai mulți participanți, așa cum a fost anul trecut când am avut 17 echipaje. Anul acesta suntem doar nouă echipaje“, a declarat Aura Giurcă, Directorul Crucii Roșii, Filiala Călărași.

Continue Reading
La Top