URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CONCURSUL “PRIETENII POMPIERILOR” -EDIȚIA 2023. AFLĂ CINE A CÂȘTIGAT COMPETIȚIA


În data de 13 mai 2023 s-a desfăşurat în incinta Complexului Sportiv municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2023

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii de şcoli generale, fiind compus probe care urmăresc cunoaşterea actelor normative ce reglementează activitatea de apărare împotriva incendiilor, cât şi formarea unor trăsături moral-volitive cum ar fi: iniţiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, perseverenţă, corectitudine şi nu în ultimul rând, disciplină.
Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.

Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate.
Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.
Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

“Sâmbătă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” Călărași a organizat etapa județeană a concursului “Prietenii Pompierilor”, și ne-am bucurat de prezența a șase echipe din cercul claselor V-VIII, și sperăm ca pe viitor, aceste activități să reflecte în viitorii pompieri, dar momentan scopul este să avem cât mai mulți prieteni” a declarat locotenent colonel Stoian Codruț, Prim Adjunct al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” din Călărași.

Competiţia a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi şi sprijinul financiar al Consiliului judeţean Călăraşi.
În urma disputării probelor din concurs, locul întâi la faza judeţeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”- ediţia 2023 a fost câştigat de către Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din municipiul Călăraşi, pe locul al doilea s-a clasat Şcoala Gimnazială din comuna Chiselet, pe locul al treilea Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazu” din municipiul Călărași, Cupa Fair Play a fost acordată Școlii Gimnaziale din localitatea Dorobanțu , iar mențiuni au obținut echipajele Școlil ” Mircea Vodă” din municipiul Călăraşi și Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Călăraşi.
La finalul competiţiei, organizatorii au premiat echipele câştigătoare cu premii, diplome, cupe şi medalii.

“Concursul “Prietenii Pompierilor” s-a desfășurat în Complexul Sportiv Municipal Călărași. Șase școli din gimnaziu, din județul Călărași, iar aceasta este o competiție cu specific al serviciilor profesioniste de stingere. Au avut loc 3 probe, două teoretice și una practică, anume lista cu obstacole și traseul de ștafetă. Câștigătorii au primit premii care constau în cupe, medalii, diplome și cadouri” a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași, pentru Canal SUD.

Continue Reading
La Top