URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

CONCURSUL DE TEHNICĂ ȘI ȘTIINȚĂ “FLORIN VASILESCU” ÎNCÂNTĂ MINȚILE INVENTIVE ALE TINERILOR CĂLĂRĂȘENI

Într-un cadru plin de inovație și creativitate, Concursul de Tehnică și Știință “Florin Vasilescu” dorește să adune, maine, 19 mai 2023, numeroși tineri pasionați de cercetare și descoperire. Evenimentul, organizat în cinstea celebrului inventator și om de știință călărășean, a oferit o platformă pentru a pune în valoare proiectele și ideile inovatoare ale viitorului. Gazda concursului fiind Biblioteca Județeana “Alexandu Odobescu” Călărași.

“Concursul de mâine, concurs de știință și tehnică Florin Vasilescu, va fi împreună cu un alt concurs, online, de fizică, în imagini, o altă noutate pe care noi am introdus-o. Tot acest eveniment se va numi Manifestările și Tehnică Florin Vasilescu. Acesta a fost un matematician născut la Călărași, și am ținut să punem numele unui cojudețean de al nostru, dar a trăit și a lucrat în Franța. Suntem la cea de a 22-a ediție. Concursul are o valoare simbolică, dar și o valoare pedagogică, didactică. Este primul concurs organizat în țară pe o temă de știință și tehnică, la noi la Călărași.” – a declarat, pentru Canal Sud, Nicolae Micescu, profesor de fizică.

“Întotdeauna ne simțim bine de câte ori copii vin către noi. Dacă vorbim despre fizică, la Călărași, nu putem să nu spunem domnul profesor Micescu Nicolae, care este sufletul acestui concurs. Ne bucură că titulatura acestui concurs ține numele unui profesor care ne-a dus numele județului mai departe. Biblioteca Județeană, pentru prima dată, organizează acest concurs. Suntem pregătiți și așteptăm copii, să vedem cât de creativi sunt în acest concurs și bineînțeles pregătiți cu premiile, cu ajutorul Consiliului Județean, fiind finanțatorul nostru. Deschidem din nou ușile bibliotecii pentru un alt eveniment, noi încercăm să fim cât mai aproape de comunitate nu numai cu celebrul împrumut de carte.” – a declarat, managerul Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu Călărași, Marinela Voivozeanu.

Continue Reading
La Top