URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

CONCURS NAȚIONAL DE PROZĂ, DERULAT LA CĂLĂRAȘI. AFLĂ CÂȘTIGĂTORII

Biblioteca Judeţeană din Călăraşi a organizat, în perioada 1 octombrie-15 noiembrie 2021, a XLI-a ediție a Concursului Naţional de Proză “Alexandru Odobescu”.

Instituția culturală a publicat, în data de 21 noiembrie a.c., pe o rețea socială, lista câștigătorilor competiției literare. Aceștia sunt următorii: Ștefan Oprea, Călărași-premiul I, în valoare de 3.000 de lei, cu lucrarea “De ce, toamna, nu fumez pe plajă”; Lucreția Mărieș, Argeș-premiul II, în valoare de 1.500 de lei, cu lucrarea “Păcăleala”; Anne Treme-Argeș-premiul III, în valoare de 1.000 de lei, cu lucrarea “Fiction after love”.

 Concursul s-a adresat tuturor creatorilor, adulți, nemembri ai Uniunii Scriitorilor, şi a avut drept scop stimularea creaţiei originale şi afirmarea unor nume noi în sfera preocupărilor literare. Prin întregul său proiect, concursul și-a propus să realizeze o imagine vie a nivelului atins de proza românească contemporană în anul 2021.

Jurizarea a fost realizată de: prof. Sorina Iancu, prof. Stela Anghel, prof. Dumitru Ghiță.

Lucrările premiate vor fi publicate în antologia “Scriitori în devenire”.

Detalii cu privire la premierea câștigătorilor vor fi comunicate ulterior, potrivit Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” din Călărași.

Continue Reading
La Top